Hlavní obsah

Dana Pacáková vystavuje své obrazy v knihovně v Brně-Komárově

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně, pobočka Komárov, Černovická 2b, otevřela výstavu obrazů brněnské malířky Dany Pacákové Koně a Vysočina.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Autorka vystudovala Vysoké učení technické v Brně. Svoji malířskou tvorbu zaměřuje především na krajinu. Nejraději tvoří v okolí Brna, na Vysočině nebo kolem Lednice. Zachycuje zejména krásu mizejících zákoutí, lesních tůní, prašných cest, řek a rybníčků.

Dalším tématem, které ráda zpracovává, jsou koně. Fascinuje ji jejich svoboda, volnost a krása.

Dana Pacáková je členkou brněnského uměleckého sdružení Parnas a Sdružení umělců Moravy a Slezska (SUMS). Vystavuje od roku 2005, kdy v Malé královopolské galerii, Husitská 5, Brno, měla svoji první samostatnou výstavu. V témže roce se zúčastnila i společných výstav Výtvarné léto v Železném u Tišnova a Jarního a Podzimního salonu uměleckého sdružení Parnas. Později vystavovala i v dalších místech, například v Dolních Kounicích, Mikulově, Adamově, Letovicích, Boskovicích, Víru, Lysicích nebo Bobrové.

Výstava v KJM v Brně-Komárově je prodejní. Přístupná je vždy v pondělí od 13 do 18 hodin a ve středu od 10 do 12 hodin a od 13 do 18 hodin, a to do 31. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám