Hlavní obsah

Další úlovek celníků, tentokrát zadrželi hodinky a tabák za čtyři milióny

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný den měli ve čtvrtek 29. listopadu českobudějovičtí celníci. Při kontrole v obci Borek zastavili dodávku, ve které našli kromě legálně převážených hraček i tabák do vodních dýmek a hodinky v hodnotě 4,3 miliónu Kč.

Foto: Celní správa
Článek

Osádka bílé dodávky české imatrikulace o nákladu shodně tvrdila, že jde pouze o hračky. Při následné důkladné kontrole nákladného prostoru ale celníci našli i hodinky a tabák do vodní dýmky, který nebyl opatřen tabákovou nálepkou. 

„Bylo zajištěno celkem 1451 kusů padělků hodinek a 100 krabiček tabáku do vodní dýmky po 50 gramech. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku 4 353 000 korun,“ konstatoval Vladimír Pešek, tiskový mluvčí CŘ České Budějovice.

Od začátku roku 2012 jihočeští celníci zajistili padělky rozmanitých druhů zboží za více než 103 milióny korun. Největší množství připadá na textilní výrobky, CD a DVD nosiče a obuv. 

Reklama

Výběr článků

Načítám