Hlavní obsah

Cyklus výstav Oči Brna bude od dubna vypadat jinak

Novinky, Jiří Smutný

Návštěvníci Moravské zemské knihovny v Brně, Kounicova 65a, si jistě všimli, že výstava o Františku Matouši Klácelovi je stále k prohlédnutí, byť měla skončit 28. února.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Jak informovala pracovnice knihovny Jaroslava Dvořáková, důvodem je, že dosavadní podoba představování významných brněnských osobností končí. V současné době zaměstnanci knihovny pracují na jiné formě prezentace cyklu Oči Brna.

Po odstranění výstavy o brněnském filosofu, spisovateli, publicistovi, knězi a významném moravském buditeli Františku Matouši Klácelovi přijde v dubna na řadu spisovatelka knih pro mládež Eva Kilianová. Absolventka filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (dnes Masarykova univerzita) pracovala do roku 1972 v brněnské pobočce Historického ústavu ČSAV. Z politických důvodů však musela místo opustit.

Kilianová je autorkou knih Čarovné ovoce, Král moravských vodníků, O stříbrné podkově, Obří pantofle, Princezna holubice, Trojlístek, Zvonová studna, Čertova tanečnice, Chlapci v zelené hoře, Na Veveří devět věží, Ovčák v Radhošti a O pokladech na Kotouči.

Reklama

Výběr článků

Načítám