Hlavní obsah

Cyklookruhy po Frýdku-Místku mají nové informační tabule

Novinky, Lucie Talavašková

Frýdek-Místek má ideální podmínky pro cykloturistiku. Nejen, že leží na cyklotrase 59 vedoucí z Ostravy do Beskyd, je jednou ze zastávek cyklobusů, ale také mírnější terén láká na vyjížďky i rodiny s dětmi.

Foto: www.visitfm.cz

Na tabulích cyklisté najdou nejen zaznačenou trasu, ale také, které atraktivity se v okolí nacházejí

Článek

Již v roce 2009 byly ve Frýdku-Místku vyznačeny čtyři tematické cyklookruhy, které město protínají. V těchto dnech proběhla rekonstrukce a aktualizace stávajících čtyř tabulí na Olešné, u frýdeckého hřbitova, v sadech B. Smetany a ve Sviadnově, které okruhy mapují a upoutávají na atraktivity v jejich blízkém okolí.

„Trasy byly již tehdy plánovány s cílem propojit sport s poznáním regionu především mimo frekventované cesty. Ve městě se nachází mnoho zajímavých míst, které místní, ale i návštěvníci vnímají méně nebo je vůbec neznají. Na tabulích najdou jak zaznačenou trasu, tak jednoduché vyobrazení zajímavostí na trase či v blízkém okolí,“ přibližuje ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

Cyklisté se projedou nejen městem, ale zavítají také do přilehlých obcí Frýdku-Místku, např. Chlebovic, Palkovic, Skalice, Lískovce, Panských Nových Dvorů, Starého Města či Dobré. Každý okruh je označen svou barvou a vlastním názvem. Cyklisté si mohou současně zdarma na pobočkách Turistického informačního centra Frýdek-Místek vyzvednout tištěnou mapu, ve které jsou okruhy zaznačeny.

S rozmachem elektrokol nechalo statutární město Frýdek-Místek rovněž na trasách již v minulém roce vybudovat dvě nabíjecí stanice pro elektrokola, a to konkrétně u občerstvení pod aquaparkem na Olešné a u restaurace U Splavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám