Hlavní obsah

Cyklistický závod Vařákovy paseky startuje již v sobotu

Novinky, Ludmila Brousilová

Poměřit síly na cyklistickém závodu Vařákovy paseky mohou zkušení jezdci, ale také děti. Na milovníky cyklistiky čekají různě náročné tratě. Závod se letos pojede už po dvanácté. Startuje se v sobotu 14. června v 10.00 v Horní Lidči.

Foto: Ludmila Brousilová

Foto archiv, cyklistický závod Vařákovy paseky rok 2012

Článek

Možnost otestovat si své cyklistické schopnosti v terénu nabízejí všem sportovním nadšencům pořadatelé tradičního závodu Vařákovy paseky. Stejně jako v uplynulých ročnících organizátoři připravili pro sportovce různě náročné trasy. Na start se tak mohou postavit děti mladší čtyř roků, ale také jejich babičky nebo dědečci, kteří je na soutěž dovedou. Jen pro chlapce a děvčata je vytvořeno deset kategorií, ve kterých mohou poměřit své síly. Připravena pro ně bude trasa v okolí základní školy a sportovního areálu.

Podstatně náročnější budou závody pro muže a ženy. Účastníky závodu rozdělí pořadatelé do čtyř věkových kategorií v případě mužů a do tří věkových kategorií u žen. Cyklistky budou zajíždět trať v délce jednadvacet kilometrů, na muže čeká téměř jednou tak dlouhý závod.

„Vyjíždí se ze sportovního areálu kolem hřiště, školy, dále směrem na místní „baráky“, Lačnov a Vařákovy paseky. Cyklisty čeká stoupání k vysílači přes Vařákovy paseky až na Bařiny. Tam se trať vrací zpět. Nejprudší stoupání z celého závodu čeká na jezdce právě při zpáteční cestě,“ vysvětlil za organizátory Pavel Petrůj.

Závod Vařákovy paseky odstartuje tuto sobotu v 10 hodin ze sportovního areálu v Horní Lidči. Registrace závodníků začíná o hodinu a půl dříve na stejném místě. Přihlášky jsou rozdělené do několika kategorií a jsou ke stažení na webových stránkách obce www.hornilidec.cz. Nezbytností je přilba, bez které nelze na trať vyjet.

Tato soutěž spadá do kategorie půlmaratónu. Klasický maratón měří padesát kilometrů, kolem sta kilometrů už měří delší maratón.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám