Hlavní obsah

Čtvrteční propojení základních registrů s registrem vozidel příliš nefungovalo ani na Mělnicku

Novinky, Martin Tlustý

Ve čtvrtek 13. prosince došlo k již avizovanému celorepublikovému propojení Centrálního registru vozidel (CRV) s registry osob (ROS), obyvatel (ROB) a nemovitostí (RUIAN). Ovšem opět se zcela zásadními problémy.

Foto: Martin Tlustý

Jana Králová, která v Kralupech dohlíží na korektní přístup do centrálního registru vozidel, zažívala o čtvrtečním dopoledni opravdu perné chvilky.

Článek

Jak jsme si stačili ověřit na odborech dopravy na Mělníku, v Neratovicích a Kralupech, nově zprovozněné propojení již zmíněných registrů ve čtvrtek fungovalo spíše sporadicky, pokud vůbec.

Jak nám řekla vedoucí mělnického odboru dopravy Renata Michňová, "na čtvrtek jsme si pro jistotu pozvali podstatně méně klientů, náš přístup do registru vozidel funguje, avšak během přístupů k propojení s novými registry jsme prozatím zaznamenali výrazné zpomalení, naštěstí však u nás nedošlo ke kolapsu a všechny naše čtvrteční klienty jsme nakonec stihli odbavit". 

Vedoucí neratovického odboru dopravy Karel Šlehofer k našemu dotazu koncem čtvrtečního dopoledne uvedl: "V Neratovicích bohužel po propojení s dalšími registry hned ráno došlo k obdobnému pádu systému, tak jak tomu bylo již na počátku července tohoto roku během primárního spouštění registru vozidel. Naši klienti z Neratovicka však mohou své podklady ponechat u operátorek, které v okamžiku resuscitace systému vloží příslušná data manuálně."

Jana Králová z kralupského odboru dopravy sdělila: "Kralupský přístup k registru vozidel nám hned na počátku čtvrtečního dopoledne bohužel selhal. Téměř až do oběda se nebylo možno k tomuto korektně připojit a začít vkládat a ověřovat data, a to na všech našich počítačích. K částečnému oživení došlo krátce po obědě, avšak systém odpoledne začal sice pracovat, bohužel velmi zpomaleně, za což se všem klientům velmi omlouváme."

Systém CRV, Centrální registr vozidel, byl uveden do provozu 9. července 2012 na 206 dopravních úřadech v celé ČR a již od prvopočátku jej pronásledují zásadní problémy, které již postihly tisíce majitelů vozidel v celé ČR. Motoristé a dopravní firmy z Mělnicka nejsou výjimkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám