Hlavní obsah

Čtvrteční den na loutkářském festivalu Spectaculo interesse zakončí poetická hra

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek 5. října 2017 započal pátý den festivalu inscenací Divadla loutek Ostrava Dášeňka a skončí poetickou hrou obrovských loutek divadla The Dundu Giants z Německa. Tuto nevšední inscenaci mohou návštěvníci vidět v ostravském Trojhalí Karolina. Začátek bude ve 21:00 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 5.10.2017 Trojhalí Karolina. Festival SPECTACULO INTERESSE. Z generálky představení DU UND DU

Článek

Dvanáctý ročník mezinárodního loutkářského festivalu Spectaculo interesse vstupuje do závěrečné třetiny.  Ve čtvrtelk 5. října organizátoři připravili celkem deset zajímavých představení a inscenací českých a zahraničních souborů. Pátý festivalový den ostrartoval v 9:00 na hlavní scéně Divadla loutek Ostrava.

Konat se bude nesoutěžní loutkové představení na motivy knihy Karla Čapka, kterou napsal Marek Zákostelský a Karel František Tománek s názvem Dášeňka. Režie a výtvarné scény se ujal Marek Zákostelecký, hudbu napsal Matěj Kroupa.

V 10:00 se v Šapitó Nadace ČEZ uskuteční dílna k Norské pohádce (uváděna česky) a pak v 10:30 samotná pohádka Buchty a loutky. Totéž se bude opakovat v 15:00 a 15:30 odpoledne.

Na alternativní scéně DLO bude v 10:30 hodin probíhat soutěžní představcení Girafe Hop Signor Puppet Theátre z Řecka. V 17:00 se na hlavní scéně DLO představí soubor Zero en Cinducia co ze Španělska s padesátiminutovou inscenací La derniere danse de Brigitte. V 19:00 hodin na stejné scéně vystoupí soubor Carolina Khoury z Itálie s inscenaci In therapy with Dr. Froidonius.

Nevšení umělecký zážitek pro návštěvníky připravili organizátoři festivalu do Ostravského Trojhalí Karolina. Německé divadlo The Dundu Giants uvede poetickou hru Du und Du. V jedinečné venkovní loutkově-světelné performanci obrovských svítících loutek se snoubí technicky dokonalá konstrukce, sofistikovaný design a originální živá hudba, dávající tak vzniknout uchvatné a okouzlující podívané.

Unikátní loutky, až pět metrů vysoké, průsvitné a svítící, vyrobené inovativními konstrukčními metodami z uhlíkových vláken a vysoce odolného hliníku, představují absolutní novinku ve světě loutkového divadla.

Každá loutka je animována několika špičkovými profesionálními loutkáři. I přes svou velikost je loutka křehkou, něžnou bytostí. Je průhledná a přesto nepřehlédnutelná.

Loutkářská společnost Dundu sídlí v německém Stuttgartu. Se svou interaktivní magickou show cestuje po celém světě jako host prestižních divadelních festivalů a dalších významných akcí.

Představení budou moci návtěvníci vidět ve čtvrtek 5. října 2017 ve 21:00 hodin v Trojhalí Karolina v zastřešeném náměstí. Vstup zdarma. Inscenace trvá 45 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám