Hlavní obsah

Čtení krasobruslaře Michala Březiny vzbudilo ohlasy až v Japonsku

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysokou přízeň mladého krasobruslaře Michala Březiny u japonských fanoušků doložily reakce, které přišly do Českého rozhlasu Brno na jeho příspěvek v podzimní části rozhlasové soutěže Řekni mi, co čteš - Poznáte, co čtou? Japonci reagovali e-mailem i na facebookové stránce stanice.

Foto: Alena Podlucká

Michal Březina se svou matkou v brněnském rozhlasovém studiu.

Článek

Japonští fanoušci se těšili na to, že prostřednictvím rozhlasové četby uslyší hlas svého oblíbence. Někteří se dokonce pokoušeli i hádat předčítanou knihu prostřednictvím internetového překladače. A opravdu se jim to podařilo. I podle nápovědy správně odhalili, že jde o Psa baskervillského od Arthura Conana Doyla.

Podle Aleny Podlucké z Českého rozhlasu Brno šlo o Japonce - členy Březinova fanklubu. "Máme na našem webu krátkou nápovědu k ukázce a tu oni si překladačem přeložili," vysvětluje Podlucká.

„Škoda, že nemohu poslat soutěžní zprávu z Japonska, ráda bych se zúčastnila,“ napsala e-mailem Akiko Hasegawa, která dodala, že rozpoznává v češtině oblíbeného krasobruslaře i moravský akcent.

Listopadová soutěž Řekni mi, co čteš – Poznáte, co čtou? skončila, poslední příspěvek četl v pátek 23. listopadu letošní jubilant, hudebník Jaromír Hnilička. Pěknými knihami, DVD a poukazy na zájezdy na příští rok bylo již odměněno osmnáct výherců.   

Reklama

Výběr článků

Načítám