Hlavní obsah

Country festival přinesl zlínské onkologii v Krajské nemocnici T. Bati přes sto tisíc korun

Novinky, Dana Lipovská

V sobotu 11. srpna se uskutečnil v Zádveřicích u Zlína první ročník country festivalu Bundy zelený. Kromě milovníků trampské a country hudby se tady také sešli lidé, kteří chtěli pomoci Komplexnímu onkologickému centru Krajské nemocnice T. Bati.

Foto: archiv KNTB

vrchní sestra Onkologického oddělení KNTB Bohumila Vojtová přebírá jeden ze šeků na country festivalu Bundy zelený

Článek

Výtěžek ze vstupného spolu s financemi partnerů festivalu jako jsou MP Krásno, Pekárna Betina, Graspo, TERNO Zlín, Imatech, Vinařství Halm, Svět oken a další nakonec přinesl zlínské onkologii neuvěřitelnou částku 101 275,- Kč.

"Festival tohoto typu na Zlínsku chybí a v dnešní hektické době je důležité najít si čas na odpočinek, zavzpomínat na začátky trampinku a pobyt v přírodě," řekl Mirek Duroň ze společnosti Imatech group, která akci uspořádala, a dodal: "Dalším rozměrem festivalu je spolupráce s charitativním projektem Pomáháme onkologii, jsme rádi, že i my můžeme přispět."

Projekt Pomáháme onkologii vznikl před třemi lety s cílem zajišťovat finanční prostředky na zvýšení komfortu při léčbě pacientů zlínské onkologie v Krajské nemocnici T. Bati. Během této doby se zakladateli projektu, společnosti Jiří Křístek OFSITO, podařilo přispět částkou přes jeden milion korun.

"Letošní první ročník country festivalu Bundy zelený byl úspěšný, díky ohlasům návštěvníků padlo už teď rozhodnutí uspořádat ročník druhý, který stejně jako letos bude pomáhat onkologickým pacientům," uvedl Marek Šikula, zástupce projektu Pomáháme onkologii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám