Hlavní obsah

Co se v mládí naučíš, ve stáří jak když najdeš aneb Jak lyžují malé děti

Novinky, Josef Zajíc

V pátek dopoledne byl posledním dnem týdenního lyžařského výcviku tří mateřských škol z Těrlicka u Havířova a okolí. Děti pod vedením zkušených instruktorů lyžařské a snowboardové Malina Ski School byly ráno připraveny ve skiareálu Kempaland v Bukovci na výcvik a závod ve slalomu.

Foto: Josef Zajíc

Bukovec 10.9.2017 Jak lyžují malé děti. Jedeme nahoru!

Článek

Skiareál Kempaland se nachází 6 kilometrů jihovýchodně za Jablunkovem v  Bukovci. V areálu působí lyžařská a snowboardová škola Malina ski school. Skiareál nabízí dvě sjezdovky. Velká má délku 650 metrů s vlekem v délce 600 metrů.

Vedle je malá dětská sjezdovka 130metrová s vlekem a také s pojízdným kobercem. Je zde také půjčovna lyžařského vybavení. Proti sjezdovkám je vybudována pohádková dráha, která je využívána na in-line bruslení a také pro dětské akce na běžeckých lyžích.

Od pondělí 6. března do pátku 10. března děti z tří mateřských škol dojížděly do areálu, aby se za tu dobu naučily základům lyžování. O výuku se staraly instruktorky Lenka Adamusová, Pavla Kuczková a Blanka Walczysková - a instruktor Rostislav Cieslar.

„Jsme tady již 10 týdnů, kdy provádíme výcvik malých i starších dětí. Dopoledne k nám jezdí převážně mateřské školy a odpoledne školy základní. Sjíždějí se zde zájemci o výuku od Karviné až po Bukovec. Za tu dobu se zde vystřídalo více než 21 instruktorů. Dnes učíme 40 dětí ze tří mateřských škol z Těrlicka u Havířova a okolí. V první části dopoledne si děti zopakovaly výjezd na malém vleku a sjezd na dětské sjezdovce, která má délku 130 metrů a převýšení 20 metrů,” informovala o výcviku členka Malina ski school Markéta Hečková.

Po svačině a krátkém odpočinku vyjely děti na vrchol dětské sjezdovky po pojízdném koberci a instruktoři odstartovali závěrečnou jízdu ve slalomu. Přítomní rodiče, dědečkové a babičky, tety a strýcové děti povzbuzovali a tleskali za perfektně provedené výkony. Všechny děti, no téměř všechny, objely branky a v cíli si tleskly rukou s maskotem lyžařské školy "malinou".

Po dojezdu všechny děti byly odměněny malou cenou a lyžařským vysvědčením. Líčka se červenala, oči zářily štěstím i slzička se našla. Rodiče byli spokojeni a hrdi na své ratolesti. Na děti doma jistě čekala nějaká ta malá odměna. Přestalo drobně pršet a všichni se rozjeli domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám