Hlavní obsah

Co má společného kavárna Vista Café a umělecká průmyslovka v Hodoníně

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti SŠPU v Hodoníně stříhali pásku při slavnostním otevření letní předzahrádky v populární hodonínské kavárně Vista Café. A důvod? Originální výzdoba židliček a stolků předzahrádky, které mladí umělci vlastnoručně vytvořili.

Foto: Jana Slováková

Slavnostní otevření zahrádky Vista Café v Hodoníně v hlavní roli s výtvory studentů hodonínské průmyslovky.

Článek

Přítomnost umělecké průmyslovky je v Hodoníně znát na různých místech. Tím posledním je výsledek spolupráce kavárny Vista Café na Štefánikově ulici s uměleckými obory hodonínské střední školy.

"Studenti dostali volnou ruku, motivy si vymýšleli naprosto sami a je to znát. Židle milovníků The Beatles je jen kousek od obdivovatele lidských koster a stůl s geometrickými tvary je nedaleko od rybičkového. Prostě meze se nekladly a studenti si to náramně užili," řekl jejich kantor Jan Ševčík.

"A to nejen při vlastní tvorbě, ale také při slavnostním otevření, kde si po přestřižení pásky dali i malé občerstvení," podotkl učitel.

Ohlasy jsou velmi pozitivní, říká majitelka hodonínské kavárny, které studenti vyzdobili venkovní zahrádku více než originálně. Obzvláště pro děti a cykloturisty je to téměř atrakce.

Reklama

Výběr článků

Načítám