Hlavní obsah

Členové Českého červeného kříže na Teplicku dostali nové uniformy

Novinky, Jiří Herlitze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústecký kraj podpořil projekt Oblastního spolku Českého červeného kříže Teplice týkající se nákupu uniforem pro účely Místní skupiny Českého červeného kříže Novosedlice, Dubí, Proboštov.

Foto: Jiří Herlitze
Článek

Zastupitelstvo Ústeckého kraje rozhodlo 5. dubna 2017 o podpoře formou dotace ve výši 89 031 Kč.

Zakoupené uniformy již byly využity na několika zdravotních dozorech jako například – zdravotní dozory na zápasech mládeže FK Teplice a Ústí nad Labem. Také byly využívány na zdravotních dozorech Prachatické pivní slavnosti, Mariánské slavnosti v Krupce, Dubské slavnosti a na Světovém dni první pomoci v Proboštově, na dni zdraví z OZP a Maskérském kurzu v Praze.

Uniformy budou využívány na akcích Červeného kříže – zdravotní dozory, humanitární akce (cvičení humanitárních jednotek a nečekaných událostech). Dále při akcích pro děti – soutěž mladých zdravotníků, činnost kroužku mladého zdravotníka a akce v místech působení (pálení čarodějnic, Nos s Andersenem…). Děti budou mít také uniformy během soutěží mladých zdravotníků.

Počet lidí s uniformou – 8 dětí ZŠ, 7 lidí studující SŠ+VŠ a 7 dospělých.

Počet lidí, kterým skupina podala první pomoc v uniformě – 76.

Uniformy mají občané ve věku 6 až 72 let

Díky tomuto projektu získala polovina členů MS ČČK NDP nové uniformy a tím byla posílena i činnost této skupiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám