Hlavní obsah

Cizinec okrádal starší ženy v čekárnách u lékaře

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

S dvouletým pobytem za mřížemi může počítat devětatřicetiletý několikrát soudně trestaný cizinec, který na Uherskohradišťsku od srpna loňského roku v čekárnách u lékaře okrádal starší ženy.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Zloděj postupoval vždy podle stejného scénáře. V čekárně u lékaře si vyhlédl starší ženu a usedl vedle ní z té strany, kde měla kabelku. Bundu nebo mikinu si přehodil přes ruku, čímž druhou ruku maskoval při krádeži. Tímto způsobem okradl sedm žen jak v Uherském Brodě, tak i v Uherském Hradišti,“ popsala ve čtvrtek 6. června jeho počínání policejní mluvčí Milena Šabatová.

Oběti připravil o peněženky s doklady, platebními kartami a nemalými finančními obnosy. Podle policejní mluvčí si tak zloděj přišel na 46 tisíc korun.

„U další ženy ve věku třiaosmdesáti let mu ale tento tah nevyšel. Paní byla obezřetná a na své věci si dávala velmi dobrý pozor. Mužovo počínání tak zaregistrovala stejně jako ostatní ženy, i ona vše oznámila na policii,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté tak získali podrobný popis muže, na kterého si v jedné z čekáren počkali, a tak se jim ho podařilo dopadnout.

„Lapka se u výslechu ke všemu přiznal. Uvedl, že z peněženek vzal peníze a zbylý obsah vyhodil. Získaný obnos poté utratil. Za jeho protizákonné jednání mu nyní hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodala Milena Šabatová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám