Hlavní obsah

Cirkusové společnosti zachraňují zvířata

Novinky, Petr Gongol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cirkus je velice stará kultura, která existuje po mnoho generací. Díky kvalitní celodenní péče, která je věnována zvířatům, se mnohdy i populace ohrožených zvířat stále více rozšiřují.

Foto: Archív cirkusu King

Principál Bohumil Navrátil alias Bob Navarro

Článek

Volně žijící zvířata afrického kontinentu ve velkém vymírají. Postiženi jsou sloni, kolaps nastal i ve lví populaci, v celé západní Africe jich zbylo pouze 250 jedinců.

Český cirkus Bob Navarro King populaci somálských lvů zachraňuje i pro další generace. Koncem května během hostování v Břeclavi se zde narodila další čtyřčata těchto krásných šelem. Před dvěma roky se v tomto cirkusu rovněž narodila čtyřčata, všeobecně je cirkus King nejúspěšnějším chovatelem lvů v České republice

Mezi další úspěšné chovatele šelem patří principál českého Národního cirkusu Jo-Joo Jaromír Joo, kde se během posledních pár let narodilo přes dvacet sibiřských tygříků, a britský drezér Martin Lacey junior z německého cirkusu Krone s odchovem sedmi mláďat vzácných bílých lvů.

Reklama

Výběr článků

Načítám