Hlavní obsah

Cirkus Ohana představí slona, lachtany a hororový program

Novinky, Petr Gongol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na hlavní letní sezónu již brzy vyjede nový český cirkus pod vedením Marcely Joové ze slavné cirkusové rodiny, která společně se svým kolektivem představí divákům řadu exotických zvířat a první hororový cirkusový program, který v České republice nemá konkurenci.

Foto: Archív cirkusu Ohana

Cirkus Ohana nabízí divákům netradiční výpravné vystoupení odpoledne a horový program před devátou večer

Článek

Poměrně nový český cirkus s netradičním názvem Ohana, který na svou první sezónu vyjel teprve v loňském roce, opět vyráží do českých měst pobavit své diváky s netradičním programově se lišícím vystoupením od jiných tuzemských podniků.

Cirkus Ohana vznikl pod vedením Marcely Joové z významného cirkusového a loutkařského rodu Joo a Kaiserů, společně se svým rovněž původem cirkusovým přítelem Robertem Mukenšnáblem. Tito dva mladí a ambiciózní cirkusoví ředitelé spojili své síly s Matějem Břešťákem, studentem posledního ročníku Pražské odborné školy herecké, což mělo za následek vzniku zcela odlišného cirkusového podniku, který nabízí výpravnou show pro celou rodinu s divadelními kostýmy a scénickou hudbou.

V letošním roce si pořadatelé tohoto cirkusu připravili po řadě úspěšných vystoupení jako například Alenka v říši cirkusu, Cesta kolem světa či Madagaskar v cirkusu, zbrusu nové představení s názvem Jumanji na motivy stejnojmenného dobrodružného filmu.

Jako jediný cirkus v České republice tak ve svém sezónním programu nabídne svým divákům různých věkových kategorií například výcvik indické slonice Baby, která dorazila z budapešťského státního cirkusu či lachtaní bratry Lappyho a Andrewa z Portugalska, kteří před několika lety vystoupili na nejprestižnějším cirkusovém festivalu v monackém Monte Carlo před princeznou Stephanie.

Mimo jiné se návštěvníci mohou těšit také na akrobacii ve vzdušné síti, čínské tyči, vzdušném glóbu, ekvilibristiku, tanec s kruhy hulla hop, žongléry, ohnivou show, rychlo převleky a v neposlední řadě také pětiletá akrobatka Marcelka a její tatínek Robert, kteří se společně se svými výkony probojovali až do finále televizní soutěže Polsko Má Talent.

Celý mezinárodní program z Velké Británie, Portugalska, Německa, Maďarska, Polska a České republiky je koncipován do výpravné show, která vypráví dobrodružný příběh v džungli podle stejnojmenné stolní hry Jumanji.

Premiéra tohoto pestrého cirkusového programu se uskuteční v Novém Bydžově, kde se cirkus usídlí u Penny Marketu od 16. do 18. února. Představení se budou konat v pátek od 17:00, sobota od 14:00 a neděli od 14:00. Cirkus Ohana rovněž jako první cirkus v České republice navíc pořádá také každou sobotu od půl deváté večer speciální hororový program na motivy filmu TO. 

Návštěvníci rovněž mohou využít jedinečnou příležitost svézt se ne vyfotit se s indickou slonici Baby, jedinečné focení bude probíhat rovněž s kalifornskými lachtany. Pokladna a cirkusový zvěřinec je otevřený denně od desíti hodin ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám