Hlavní obsah

Cibulku ovládly pohádkové bytosti, přišlo rekordních 8100 návštěvníků

Novinky, Luděk Sefzig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smotat klubíčka pohádkové babičce nebo pomoci vodníkovi poznat zvířátka, to jsou jen příklady, které čekaly na děti v sobotu v lesoparku Na Cibulce v Praze 5. Již podruhé zde totiž Městská část Praha 5, pod záštitou prvního zástupce starosty JUDr. Petra Lachnita, pořádala populární pohádkový les.

Foto: Archov VELDO

Pohádkový les na Cibulce zaujal přes 8000 návštěvníků

Článek

„S agenturou Velká dobrodružství jsme v Praze 5 uspořádali v uplynulých letech pohádkových lesů již pět, jen na jiných místech. Loni jsme byli na Cibulce se strašidly, ale zavítali jsme také do zahrady Kinských nebo třeba na Barrandov. Na tyto pohádkové lesy přišlo více než 35 tisíc lidí, takže jsou mezi obyvateli Prahy 5 nesmírně oblíbené a my jsme rádi, že je můžeme potěšit,” vysvětluje JUDr. Petr Lachnit.

Na akci dorazilo rekordních 8100 návštěvníků, v rámci prevence si mohli také nechat změřit tlak zdravotními setřičkami příspěvkové organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 nebo si pohladit koně Městské policie Praha 5.

„Mně se nejvíc líbily všechny pohádkové postavy, ale úplně boží byla Mařenka a Perníková chaloupka, tam jsem musela nalepit červená srdíčka. Myslela jsem, že je to perník, tak jsem si kousla, ale nebyl,” smála se čtyřletá Karolínka ze Smíchova.

„Byli jsme se synem a dvojčaty na všech pohádkových lesích, které dělala pro Prahu 5 Velká dobrodružství, a určitě půjdeme zase. Dekorace a kostýmy jsou nádherné, úkoly chytré, dárečky pestré a pokaždé jiné a samozřejmě nás láka i to, že je akce zadarmo,” vysvětluje Gabriela Tuháčková z Košíř.

Příště se mohou malí návštěvníci těšit na zbrusu nový Pohádkový les s názvem – Princové a princezny, který se bude konat 27. září a bude na děti a jejich rodiče čekat v zahradě Kinských. „Předpokládáme, že tento pohádkový les navštíví více než 15 000 návštěvníků,” odhaduje 1. zástupce starosty JUDr. Petr Lachnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám