Hlavní obsah

Ciboušovský útulek dostane peníze z běžeckého závodu

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 13. května se v Klášterci nad Ohří konal běžecký závod se série Běhejme a pomáhejme útulkům. Pořadatelem je Petr Sokolík z Prahy, který touto cestou pomáhá českým útulkům pro psy od roku 2014 a každý rok připravuje závody na několika místech v republice.

Foto: Jakub Maršál

Z běhu v Klášterci Nad Ohří.

Článek

„Za ty roky jsme s přáteli pomohli už osmnácti útulkům. Poslední závod byl na psí útulek v Ciboušově. Ale i do západních Čech se brzy vydáme, 8. září poběžíme v Plzni, a to bude pro tachovský útulek v Plzni a pro Psí voči v Dýšině,“ uvedl Petr Sokolík.

Na start se v zámeckém parku v Klášterci postavilo přes tři stovky běžců. „Běželo jich kolem 320. Bylo to moc fajn sluneční odpoledne, před během si lidé mohli zkrátit čekání zacvičením jógy. Před rozběhnutím proběhla krátká rozcvička a po ní se vyběhlo. Vzhledem k rekonstrukci v zámeckém parku jsme ale trať museli zkrátit na 3,5 km, což v teplém počasí přišlo vhod. Po nich ještě vyšli lidé na trať 1,5 km procházkou. V cíli  na děti čekala paní, která malovala na obličeje, jízda na koni, dospělí seděli na trávě, poslouchali muziku, kupovali si předměty u stánku útulku. Celá akce byla vydařená a i sponzorským darem ve výši 10 000 Kč od společnosti Slevoking se vybralo hezkých 46 448 korun. Ty poputují nyní na ciboušovský útulek a já všem děkuji za podporu a těším se na dalším závodě,“ dodal Petr Sokolík, který tímto děkuje i za fotografie Jakubovi Maršálovi.

Další závody pro útulky:

19.5.     Liberec, Lidové sady, 14 hod.

27.5.     Praha, Stromovka, 15 hod.

16.6.     Opava, Sady Svobody, 13 hod.

8. 9.      Plzeň, Borský park, 15 hod.

22.9.     Brno, Lužánecký park, 14 hod.

Reklama

Výběr článků

Načítám