Hlavní obsah

Chomutovští pionýři ověřovali projekt Klíčení v Bernově u Nejdku

Novinky, Vladimír Uhlíř

Víkend s názvem Falešné Vánoce prožili na své táborové základně členové oddílu Rolničky z Pionýrské skupiny Chomutov. Veškeré aktivity se točily okolo Vánoc a pionýrského projektu Klíčení, který se zaměřuje na zkvalitnění práce s dětmi se zvláštními vzdělávacími potřebami.

Foto: Jaroslava Wessela

Zdobíme vánoční perníčky

Článek

"Cílem pionýrského projektu Klíčení (www.kliceni.cz) je vytvořit výchovný program pro děti se zvláštními vzdělávacími potřebami, jako například děti s lehkou mozkovou dysfunkcí, děti ze sociálně znevýhodněných rodin, děti ohrožené předčasným odchodem ze vzdělávání a v neposlední řadě talentované děti," vysvětluje Jaroslava Wessela, vedoucí oddílu Rolničky.

"Klíčení navazuje na současné aktivity Pionýra (www.pionyr.cz), činnost oddílů a klubů i projekty Oáza a Parťáci a různé integrační iniciativy. Projekt pomůže zkvalitnit výchovné působení na děti a mládež v ČR a přitom zachovat stávající principy sdružení a hru jako základní výchovný prostředek," doplnil Wessela.

Každý z oddílů Pionýrské skupiny Chomutov (www.chomutov.pionyr.cz) jezdí na táborovou základnu pravidelně jednou měsíčně. Během měsíce se tu postupně vystřídají všechny. Tento víkend s Rolničkami se odvíjel v duchu Vánoc.

V sobotu dopoledne si děti zdobily perníčky a jimi pak strojily stromeček. Odpoledne patřilo aktivitám z pionýrského projektu Klíčení. Pionýři se učili vyrábět a sami pak dělali vánoční dárečky z netradičních materiálů. Večer na děti i dospělé čekala štědrovečerní večeře, rozdávání a rozbalování dárečků.

Reklama

Výběr článků

Načítám