Hlavní obsah

Chomutovští pionýři otevřou svou klubovnu veřejnosti

Novinky, Jana Elbelová

Na začátku školního roku mnoho rodičů hledá, kde mohou jejich děti kvalitně trávit volný čas. Jako odpověď připravil chomutovský Pionýr festival otevřených kluboven – Pionýr Open.

Foto: Jana Elbelová
Článek

Jeho cílem je během deseti dní ukázat dětem i rodičům, co všechno mohou v pionýrských oddílech a klubech najít a vyzkoušet. Do projektu se zapojila i Pionýrská skupina Chomutov.

Již ve středu 10. září otevřeli chomutovští pionýři svou klubovnu v bývalé škole v Havlíčkově ulici veřejnosti. Kromě možnosti prohlédnout si fotografie, kroniky a další upomínky na jejich celoroční činnost, seznámili se zájemci s náplní oddílových schůzek, víkendových výprav a táborů.

Ještě víc zažije ten, kdo přijde před pionýrskou klubovnu v sobotu 13. září. Od deseti hodin dopoledne do dvou hodin odpoledne se může zúčastnit připraveného programu.

„Pro děti je přichystána ministezka zručnosti, tábornických a přírodovědných znalostí, hry a soutěže v podání oddílů Čtyřlístek a Rolničky či prohlídka indiánského týpí. Rodiče si mohou prohlédnout klubovnu a promluvit si s vedoucími,“ přiblížil program akce vedoucí pionýrské skupiny Jiří Perkner.

Pionýři tak chtějí ukázat rodičům i dětem, že volný čas lze trávit aktivně, zábavně a užitečně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám