Hlavní obsah

Chomutovští pionýři osvobodili Bílou paní z Rýzmberka

Novinky, Jana Elbelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedesátka pionýrů se z Chomutova vydala v pátek 7. června do 150 kilometrů vzdálené Kdyně, aby osvobodila zakletou paní Apolenu. Byli to zástupci Pionýrské skupiny Chomutov, kteří se na Domažlicku zúčastnili Republikového setkání Pionýra.

Foto: Jana Elbelová

Každá pionýrská skupina s sebou přivezla vlastnoruční prezentaci.

Článek

Tuto akci pořádá každé dva roky občanské sdružení Pionýr pro své dětské i dospělé členy. V Ústeckém kraji se naposledy akce konala v roce 2001 na Kamencovém jezeře. Tenkrát se do Chomutova sjelo přes tisíc účastníků. Letos jich do Kdyně zavítalo kolem sedmi set. 

V rámci poznávání skupin z různých koutů ČR, se i chomutovské děti zapojili do tematického programu s Bílou paní Apolenou zakletou na zřícenině hradu Rýzmberk.

Během zábavného celodenního soutěžení sbíraly děti nápovědy k jejímu vysvobození. Mohli si tak vyzkoušet řadu zajímavých aktivit. Například hry kinball či ringo, skákací boty, lezení na nízkých i vysokých lanech, skupinové bubnování, vodní atrakce včetně aquazorbingu či výuku kanoistiky.

Kromě sportovních aktivit si mohly zručné ruce účastníků setkání vytvořit vlastní originální trička, kapsičky na mobily, nejrůznější ozdoby nebo maňásky z ponožek. U všech činností se setkávali s různě starými dětmi z jiných měst naší republiky. Pro oddíly Pionýrské skupiny Chomutov to byla poslední velká akce před vyvrcholením jejich celoroční činnosti - letními tábory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám