Hlavní obsah

Chodovští žáci vystavují svá výtvarná díla

Novinky, Miloš Volek

Ve dnech od 6. do 22. května probíhá v galerii DDM Bludiště Chodov tradiční výstava prací žáků ZŠ Chodov, Komenského ulice 273.

Foto: Oxana Něseněnková

jeden z originálních plakátů výstavy

Článek

Každým rokem v tomto termínu vystavují pro veřejnost žáci Základní školy Chodov, Komenského ulice svoje výtvarná dílka, vzniklá v průběhu roku. V jednom roce je garantem výstavy 1. stupeň, v následujím pak stupeň druhý.

V letošním roce byli na řadě s pracemi žáci 2. stupně. Téma výstavy je Krásy naší školy.

Vystavené objekty ukazují rozmanitost a netradiční formy výuky nejen ve výtvarné výchově, ale také v dalších předmětech. K vidění jsou tak vedle výtvarných prací i projekty z předmětů: anglický jazyk, český jazyk, německý jazyk, ruský jazyk, zeměpis, dějepis, výchova k občanství či informatika. Návštěvníci mohou také vidět různé techniky: malby, kresby, koláže, frotáže a prostorové výrobky.

Vernisáž výstavy proběhla v úterý 6. května za účasti vedení školy i zástupců města. Byla zahájena kulturním pásmem, které si připravili žáci vedení učitelkou Mgr. Hanou Hrebeňákovou. Žáci pod vedením učitelky Mgr. Marie Donátové přichystali i slavnostní tabuli s občerstvením.

Vernisáže se zúčastnili vedle současných pedagogů školy a vedení školy i bývalí učitelé školy manžele Netíkovi či Mgr. Růžena Slavíková. Za organizaci výstavy zaslouží dík především výtvarnice školy Mgr. Oxana Něseněnková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám