Hlavní obsah

Chobotem největšího mamuta na světě pojedou děti na Dolní Moravě již zítra

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože zahájení letní sezóny v resortu na Dolní Moravě je naplánováno až na 30. června, děti mají možnost se seznámit s obřím mamutem již zítra. V resortu si řekli, když je atrakce hotová, nemá cenu otálet. Takže děti: Vzhůru do mamutí hlavy a chobotem ven! Mládež se určitě obejde bez slavnosti.

Foto: Resort Dolní Morava
Článek

Toboganem bude provázet mamutí ryk

Dolní Morava má nového obřího ochránce, na kterého nikde jinde na světě nenarazíte. Je jím 13 metrů vysoký a přes 31 metrů dlouhý model mamuta s útrobami, které vybízí malé objevitele k dobrodružné výpravě.

„Nová atrakce o velikosti třípatrového domu skýtá dvě patra, jež baví a veselou formou vzdělávají dětské návštěvníky. Z prvního patra věnovaného hravě ztvárněným zajímavostem ze života mamutů, se děti dostanou několika dobrodružnými cestami do druhého podlaží s tunely, liánami nebo jeskyní, z níž se ozývá nepřeslechnutelný mamutí řev. Toboganem děti ujedou 24 metry,” informovala za resort Dagmar Kutilová. 

Mamut stojí nedaleko wellness hotelu Vista u lanovky na Slaměnku, kde stojí monstrózní vyhlídková věž. Je součástí dětského Mamutíkova vodního parku, kde je připraveno mnoho atrakcí, spojených právě s vodou, ukázky mechanického přenosu energie a další. Najdete tu i velký lanový park. 

Atraktivní okolí

Dolní Morava se stala velmi vyhledávaným střediskem odpočinku i sportu po celý rok. Leží pod Králickým Sněžníkem, mezi Orlickými hrami a Jeseníky, při vstupu do údolí se nachází pevnostní pásmo těžkých i lehkých opevnění z první republiky, nad městem Králíky je poutní místo Hedeč. 

Není odtud daleko do Polska, kde se nachází mnoho dalších turistických cílů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám