Hlavní obsah

Chcete si vydělat sto tisíc? Napište divadelní hru

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s nedožitými osmdesátinami Václava Havla vyhlásila činohra Národního divadla Brno Audienci českých her - soutěž o původní české drama. Vítězná hra, která bude dramaturgickou radou divadla prohlášena za nejlepší, bude oceněna částkou 100 000 korun.

Foto: Jiří Smutný

Divadlo Reduta

Článek

Soutěž vyhlásila činohra NdB pod záštitou Dagmar Havlové. Uvedení vítězného díla se stane jedním z příspěvků činohry NdB k roku české státnosti 2018. Do soutěže budou přijímány pouze původní dramatické texty v češtině, které se dosud neobjevily v jiné soutěži a nebyly publikovány ani scénicky realizovány.

Nejlepší hru vybere dramaturgická rada činohry NdB. Bude ji čekat odměna 100 000 korun a uvedení v divadelní sezóně 2018/2019 na některé z činoherních scén, tedy v Mahenově divadle, nebo v divadle Reduta. Pokud by se stalo, že by všechny zaslané hry měly nízkou úroveň, vyhrazuje si činohra NdB právo žádnou z her nevybrat.

Hry je nutné zaslat v elektronické podobě na e-mailovou adresu dramaturga činohry NdB Martina Sládečka (sladecek@ndb.cz), a to nejpozději do 5. října 2017. Výsledek soutěže Audience českých her bude vyhlášen v den připomínky úmrtí Václava Havla 18. prosince 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám