Hlavní obsah

Charitativní kalendář pro spolek ALSA je již vytisknutý

Novinky, Petr Mráček

V pondělí se tiskl kalendář nafocený se známými tvářemi pro spolek ALSA, z. s. Výtěžek z prodeje bude věnován osobám, které trpí nevyléčitelnou chorobou ALS. Křest kalendáře se uskuteční 3. října na benefičním koncertě, kam jsou všichni zájemci srdečně zváni.

Foto: Petr Mráček

Tisk kalendáře

Článek

Focení se zúčastnilo hned několik známých osobností, mezi nimiž byli Daniela Peštová, Patricie Pagáčová Solaříková, Jana Plodková, David Kraus, Taťjana Medvecká, Peter a Kateřina Pechovi, David Kraus, Linda Bartošová, Berenika Kohoutová, Daniela Písařovicová, Pavel Batěk, Thom Artway, David Svoboda a David Deyl. Někteří se přišli podívat, jak se kalendář tiskne v CEWE FOTOLAB.

„Dlouhodobě pomáháme napřímo nebo přes vybrané a námi prověřené organizace lidem, kteří nějakou formu pomoci potřebují. ALSA patří mezi nejnovější charitativní organizace, se kterými spolupracujeme, a má naší stoprocentní důvěru, že se peníze získané tiskem ALSA kalendáře, dostanou až ke konkrétním lidem,“ řekl předseda představenstva společnosti Ing. Pavel Schreiber.

„Mám pocit, že pokud můžeme pomoct, tak není důvod, proč to neudělat. A pokud se jedná o zapojení pouze tváří, o což se jedná často, tak mi to přijde jako úplné minimum, co může známý obličej udělat,“ uvedla Patricie Pagáčová.

Patricie bude zároveň moderovat křest kalendáře. „Za normálních okolností bych se do toho asi nepouštěla, ale Alsa je srdcovka. Moje moderace jsou vlastně z velké části charitativní projekty, ke kterým mám blízko. Nemám žádné moderátorské ambice. Pokud je to něco většího, musím k takové akci mít vztah,“ doplňuje Patricie.

I další osobnosti se do projektu vložili se srdcem na dlani. „Angažuji se proto, že je to to nejmenší, co může člověk udělat,“ řekla Kateřina Pechová. „Když jsme zdraví, často si neuvědomujeme, že máme opravdu vše. A jelikož ALS podlehl před třemi lety můj nevlastní otec, mám k organizaci o to blíž. Je to opravdu velmi kruté, nevyléčitelné onemocnění a z pohledu nejbližších vím, čím si nemocní i rodina procházejí,“ dodala.

Všichni, kteří se projektu účastnili, v čele s organizátory benefičního koncertu Společně proti bezmoci srdečně zvou veškeré příznivce do Pražské křižovatky na 3. říjen.

Na koncertu vystoupí David Kraus, Ondřej G. Brzobohatý, Marta Jandová, Berenika Kohoutová, David Deyl, dále také Epoque quartet či Thom Artway a mnozí další. Večerem provede Patricie Pagáčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám