Hlavní obsah

Četníci plesali v Luhačovicích

Novinky, Denisa Ižová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prostorách Společenského domu v Luhačovicích, na 21. reprezentačním plese Lázní Luhačovice, a. s., v sobotu 28. ledna plesalo na 800 pozvaných hostů, mezi nimi i Četníci z Luhačovic z nového dobového seriálu České televize.

Foto: Lázně Luhačovice

Četnicka stanice - Eduard Bláha, Jan Souček v dobových četnickych uniformách z roku 1919

Článek

Ples zahájil generální ředitel Lázní Luhačovice, a. s. Eduard Bláha společně s Janem Součkem, ředitelem TS Brno ČT, oba v dobových četnických uniformách z roku 1919.

Návštěvníci si mohli prohlédnout i fotografie z natáčení seriálu, dobové kostýmy a měli jedinečnou možnost se vyfotografovat v kulisách četnické stanice. O fotografie v dobových kostýmech v četnické stanici byl po celý večer velký zájem. Vystoupily populární zpěvačky Monika Absolonová a Heidi Janků. Hostům hrál velký plesový orchestr, dvě taneční kapely a cimbálová muzika.

Nový seriál České televize na místě reprezentoval ředitel TS Brno České televize Jan Souček, ale také herec Martin Trnavský a další osobnosti ČT. Přítomni byli i komparzisté v kostýmech. Večerem provázel Jan Čenský a mezi hosty byla Livia Klausová, velvyslankyně ČR na Slovensku.

Eduard Bláha, generální ředitel Lázní Luhačovic, a. s., při zahájení plesu řekl: „Děkuji České televizi za to, že těch 1,5 miliónu diváků každý pátek večer slyší jméno Luhačovice a vidí tam lázeňské prostředí.“

Dobový seriál Četníci z Luhačovic má 12 dílů. Tvůrci pro natáčení vybrali právě Luhačovice, které filmaři s oblibou vyhledávají pro zachovalou architekturu i atraktivní atmosféru s prvně republikovou noblesou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám