Hlavní obsah

Cestu po Číně přibliží výstava fotografií

Novinky, Barbora Horešovská

Školící centrum InGarden v Praze 10 chystá výstavu fotografií Michala Hejny a Ivana Bumby z jejich loňské výpravy do Číny. K vidění bude 31 velkoformátových fotografií zachycujících nejen krásu krajiny a měst Dálného východu, ale také momentky ze života tamních lidí.

Foto: Ivan Bumba

Článek

Vernisáž k výstavě proběhne 4. února v 18 hodin za účasti obou autorů. Výstava potrvá až do Velikonočních svátků, posledním dnem výstavy bude čtvrtek 24. března.

Oba autoři nejsou návštěvníkům výstav v centru InGarden zcela neznámí. V roce 2010 vystavovali své práce v rámci výstavy fotografického spolku Černá Slunečnice.

Michal Hejna je vítěz celoroční soutěže fotograf roku 2002. Jeho doménou je krajinářská a městská fotografie, ale také detaily v obou výše uvedených fotografických tématech.

„Okolní svět je pro mě velká výzva. Linie a tvary, světlo a stín. A barvy se všemi jejich odstíny. A také vzájemné vztahy mezi lidmi a věcmi, které nás obklopují při každodenním životě. Tohle všechno mě nutí přiložit oko k hledáčku kamery a pokusit se zachytit tu nádheru všude kolem,” řekl.

Ivan Bumba fotografuje především krajinu a přírodu vůbec. Mezi jeho úspěchy patří například vystavování v rámci největšího evropského veletrhu fototechniky Photokina 2002 v německém Kolíně nad Rýnem nebo druhé místo v mezinárodní česko-německé fotosoutěži v roce 2004.

„V krajině se snažím najít její duši, to co je pod povrchem její velkoleposti, nebo naopak zdánlivé monotónnosti. Pokud je nenarušená člověkem, sálá z ní obrovská, přímo bytostná síla k životu a cítím k ní hlubokou pokoru. Někdy se mi odmění odhalením svých nevšedních krás. Svými fotografiemi chci vyjádřit obdiv a úctu k Přírodě,” uvedl.

Další informace naleznete na www.shock.cz a www.ingarden.cz. Školicí centrum InGarden, Nad Primaskou 292/45, Praha 10.

Reklama

Výběr článků

Načítám