Hlavní obsah

Českým krasobruslařům se v Ostravě dařilo

Novinky, Josef Zajíc

Na mistrovství čtyř zemí v krasobruslení Four Nationals Championships 2020 v Ostravě se závodníci České republiky prosadili.

Foto: Josef Zajíc

Tři nejlepší ženy: Zleva: Ivett Thoth, Ekaterina Kurakova, Regina Schermann

Článek

Dvoudenní mezinárodní mistrovství ČR se organizačně pořadatelům vydařilo. Vrcholem byla sobotní kategorie, kde se prosadili především reprezentanti České republiky. Z patnácti závodníků prvních šest obsadili krasobruslaři z ČR v čele s Michalem Březinou, který za své jízdy dostal 247,53 bodu a soutěž s přehledem vyhrál.

Na druhém a třetím místě se umístil Matyas Bělohradský (209,96), třetí místo vybojoval Jiří Bělohradský (193,89). Úspěšný byl i Tomáš Verner, který v soupisce můžů měl tři svěřence z Akademie Tomáše Vernera.

V kategorii žen dominovala polská reprezentantka Ekaterina Kurakova s 177,96 bodu před reprezentantkou Maďarska Ivett Thoth s 159,09 bodu. Třetí místo obsadila rovněž závodnice z Maďarska, Regina Schermann (155,7).

Reprezentantka ČR Eliška Březinová měla smůlu. Zaškobrtla a obsadila čtvrtou příčku s bodovým ziskem 138,31 bodu. Šesté místo obsadila Nikola Rychtaříková - 134,44, devátá byla Kateřina Fricová - 126,32 a desátá Klára Štěpánová - 120,51 bodu.

Úspěchem bylo vystoupení v tancích na ledě.

V kategorií juniorů dominovali sourozenci Natálie a Filip Taschlerovi. Předvedenou jízdou nadchli nejen diváky, ale i rozhodčí. Obsadili první místo počtem bodů 155,61 před párem v Maďarska Villo Marton a Danijil Szemko (138,31) a dalším párem z ČR Denisou Cimlovou s Vilémem Hlavsou, kteří s 137,15 bodu obsadili třetí místo. Na čtvrtém místě se umístila dvojice Elizabeta Kořínková s Tomášem Moravcem - 118,90 bodu.

„Za mne to byla nejlepší jízda, co jsme jeli. Jsme spokojeni a připraveni na další práci. Na mistrovství Evropy a světa se budeme připravovat už o vánočních svátcích. Rádi bychom se na mistrovstrví světa umístili do 5. místa,” zmínil Filip Taschler.

V kategorii tanečních párů seniorů soutěžilo šest párů bez účasti České republiky. Vyhráli reprezentanti Polska Natalia Kaliszek a Maksym Spodyriev - 187,50 bodu.

Ještě před vrcholem mistrovství čtyř zemí předali pořadatelé medaili, květiny a diplomy nejlepším ženám a tanečním párům juniorů a seniorů. Medaile a diplomy předával prezident Českého krasobruslařského svazu Stanislav Žídek, květiny náměstkyně primátora města Ostravy pro školství a sport Andrea Hoffmannová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám