Hlavní obsah

Český běh žen 2016 v Ostravě pořadatelům opět vyšel na jedničku

Novinky, Josef Zajíc

Sportovní a společenská akce Český běh žen v Ostravě zažila v sobotu 28. května svůj čtvrtý ročník.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 28.5.2016 Český běh žen 2016.

Článek

Organizátorům z atletického klubu SSK Vítkovice se již počtvrté podařil husarský kousek. Pod vedení Oldřicha Zvolánka zajistili skvělé, teplé, místy dusné počasí. Nabídkou certifikovaných tratí dosáhli toho, že si každá žena mohla vybrat to, co jí zrovna padne, sluší, co jí zajistí dobrý pocit. Přihlášky na skvělou akci se jen hrnuly.

Startovalo se od 10.30 hodin. Nejprve dostaly šanci rodiny s dětmi. Pro velkou účast přes 400 závodníků, kteří běželi bez oficiálního měření času, pořadatelé start rozdělili na kategorii dívek a kategorii chlapců.

Poté ovládli trať na 2,5 km ženy s holemi, tedy sportovními holemi v závodě Nordic Walking. Jako první doběhla Stanislava Sitko-Zyznawska. Trať zvládla za 17:54 minut.

V 11.20 hodin nastoupilo na start 484 žen, které vystartovaly na 2,5kilometrovou trať. Nejrychleji do cíle na Náměstí biskupa Bruna v okolí obchodního centra Nová Karolina doběhla Štěpánka Vaňková z Ostravy v čase 9:45 minuty.

V časech mezi běhy se v okolí Obchodního centra NOVÁ Karolína a Trojhalí Karolina konaly doprovodné akce. V OC probíhal hudební maraton základních uměleckých škol, přehlídka dechových hudeb, děti mohly navštívit skákadla, zúčastnit se sportovních soutěží, turnajů, kurzů, výtvarných dílniček. Organizátoři nabídli hlídání dětí, pro všechny bylo zajištěno lahodné občerstvení a příjemné posezení.

Nastal čas 12.20 hodin, kdy primátor města Ostravy Tomáš Macura odstartoval neuvěřitelný počet krásných žen. Po výstřelu s pistole jich na trať vyběhlo 809!

Ve velkém horku do cíle doběhla jako první Lenka Ondrašíková v čase za 20 minut a 27 sekund. Pořadatelé dopředu vyhlásili také soutěž čtyřčlenných družstev. Nejlepšího výsledku po sečtení individuálních časů dosáhly atletky SSK Vítkovice Lenka Ondrašíková, Lenka Mikulášková, Veronika Kubenková a Kristýna Šotkovská (pod trenérským dohledem Gustava Šulce).

Hlavní kategorie Českého běhu žen 2016 na 10 km byla odstartovaná v čase 13.20. Bylo ještě větší horko a dusno. Každá z 118 žen v této kategorii vlastně zvítězila. Nicméně nejlepšího času dosáhla známá atletka Jana Kunčická z Ostravy, která trať zaběhla za skvělých 42:52 minut.

Po doběhu posledních závodnic se zúčastněné ženy, jejich doprovod, bratři, otcové, matky, přátelé a manželé sešli na after party v OC Nová Karolina. Byly tu vyhodnoceny výsledky všech věkových kategorií a zorganizována tombola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám