Hlavní obsah

Česko zpívalo koledy. V Ostravě pomáhal Martin Chodúr

Novinky, Josef Zajíc

V rámci akce " Česko zpívá koledy " rozezpíval diváky, návštěvníky a zpěváky ve středu 10. prosince v Trojhalí Karolina ostravský rodák Martin Chodúr. Diváky přivítala ředitelka regionálního Deníku severní a střední Moravy Pavla Bittnerová a šéfredaktor Martin Pleva.

Foto: Josef Zajíc

Česko zpívá koledy. Ostrava,Trojhalí 10.12.2014. Martin Chodúr.

Článek

Jako předskokani vystoupili členové pěveckého sboru Matičního gymnázia Ostrava pod vedením Markéty Šňupárkové.

Úderem osmnácté hodiny rozezpíval sbor zpěváků ostravský rodák Martin Chodúr, který na úvod řekl. „Jak se tady na vás dívám, musím vám říct, že jste můj největší sbor, se kterým jsem kdy zpíval."  

Společně s diváky pak zapěl šest vánočních koled: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel, Pásli ovce valaši a Vánoce, Vánoce přicházejí.

Spontání největší pěvecká akce, kterou připravuje regionální Deník, se konala i v dalších městech v okolí Ostravy. Ve Frýdku - Místku, Havířově, Karviné, Opavě, Novém Jičíně,  Bruntále a dalších městech.

Lidé se bavili. "Přišla jsem sem, protože jsem si chtěla zazpívat koledy s Martinem Chodúrem a také jsem chtěla být součástí celé republiky. Je tady dobrá vánoční atmosféra a i to prostředí je krásné," řekla jedna z návštěvnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám