Hlavní obsah

České Vánoce hostí ostravské Masarykovo náměstí

Novinky, Josef Zajíc

Od soboty 1. prosince, kdy na Masarykově náměstí v Ostravě byl slavnostně rozsvícen strom, probíhají tu České Vánoce. Vánoční akce a program zajišťuje Centrum kultury a vzdělávaní v Moravské Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

České Vánoce. Masarykovo náměstí Ostrava. 6.12.2012

Článek

Na náměstí stojí stánky s různými pochutinami, k vidění jsou zde i ukázky dobových řemesel - výrobky řemeslníků si mohou zájemci koupit jako dárek. Návštěvníci tu potkají také Ježíškovu poštu, vláček pro děti či betlém se zvířátky.

Pro nadšence všech věkových kategorií od dětí až po nejstarší odvážlivce je na náměstí připraveno Vánoční kluziště, které je v provozu denně od 10 do 20 hodin. 

Pořadatelé Českých Vánoc na Masarykově náměstí v Ostravě připravili na každý den zajímavý a zábavný program:

V pátek 7. 12. - Svatý Ambrož: Tradice a zvyky.  V 15,30 bude připraven předvést ukázku Folklorní soubor Hlubinka. V 16.00 hodin bude znít náměstím Lidová muzika Vratimov. V 16.30 opět vystoupí Folklorní soubor Hlubinka.

V sobotu 8. 12. v 15.30 zazpívá Pěvecké sdružení ostravských učitelek a v 16.15 hodin Křesťanské společenství Ostrava.

O adventní neděli 9. 12. vystoupí v 15 hodin kapela Marian a 333, v 16 hodin Gajdošská muzika RukyNaDudy. Na 16.30 bude připraveno Kejklířské vystoupení Agripa.

Program na Masarykově náměstí bude pokračovat do 22. prosince, kdy se v 15.30 hodin se představí Společnost herců a šermířů Ketlík - divadlo a hry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám