Hlavní obsah

České reprezentantky byly úspěšné ve finále Grand Prix Ostrava 2012 ve sportovní gymnastice

Novinky, Josef Zajíc

Ve finále Světového poháru ve sportovní gymnastice mužů a žen Grand Prix Ostrava 2012 si velmi úspěšně vedly tři české reprezentantky. Kristýna Pálešová vyhrála cvičení na bradlech a na kladině, Jana Šikulová obsadila čtvrté místo na bradlech a Alice Jánová sedmé místo v prostných.

Foto: Josef Zajíc

Vítězka přeskoku: Phan Thi Ha Thanh , Vietnam. ČEZ Aréna , Ostrava 24. listopadu 2012

Článek

Finálové závody Světového poháru ve sportovní gymnastice mužů a žen Grand Prix Ostrava 2012 byly zahájeny v sobotu 24. listopadu ve 14 hodin v ČEZ Aréně v Ostravě. Muži soutěžili v prostných, překoku, cvičení na koni našíř, na kruzích, na bradlech a v královské gymnastické disciplíně na hrazdě. Ženy pak v překoku, na bradlech, kladině a v prostných.

Hala skandovala a tleskala těm nejlepším. České závodnici Kristýně Pálešové se podařil husarský kousek. Vyhrála cvičení na bradlech a na kladině. V prostných obsadila páté místo. Reprezentantka Jana Šikulová obsadila čtvrté místo na bradlech. O medailové umístění ji děllla pouze jedna desetina bodu. Alice Jánová podala vynikající výkon už tím, že se ze čtyřiceti závodnic probojovala v prostných do finále. Tam obsadila sedmé místo. Výkony všech čtyř českých reprezentantek i Petry Hedbávné byly velmi dobré a jsou příslibem do dalšího závodního období.

Vždy po odcvičených blocích byli nejlepší tři v každé disciplíně odměněni cenami, medailemi a diplomy. Ceny předávali zástupci FIG paní Liubov Adrianová a pan István Karacsony spolu s českými legendami sportovní gymnastiky paní Adolfinou Táčovou, Věrou Růžičkovou, Jiřím Tabákem a Jiřím Kubíčkem.

Výkony nejlepších:

Muži: Prostná - Sejima Ryuzo, Japonsko, Kůň našíř- Likhovitskiiy Andrey,Bělorusko, Kruhy- Petrounias Eleftherios,Řecko, Bradla - Verniaiev Oleg, Ukrajina, Hrazda - Deurloo Bart - Holandsko,Přeskok- Ha Thanh Nguen, Vietnam.

Ženy: Přeskok: - Phan Thi Ha Thanh , Vietnam, Bradla- Pálešová Kristýna, Česká republika, Kladina- Pálešová Kryistýny, Česká republika, Prostná - Achondo Andino Barbara - Chile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám