Hlavní obsah

České plážové volejbalistky Markéta Sluková a Barbora Hermannová v Ostravě zvítězily

Novinky, Josef Zajíc

V neděli 24. června praskal centrální kurt v Dolních Vítkovicích ve švech. Diváci svým hlasitým povzbuzováním a skandováním hnali zejména české hráče a hráčky k vynikajícím výkonům. V závěru se to vyplatilo. Jak sportovcům, tak fanouškům. České dvojice si z Ostravy odvážejí zlato a čtvrté místo.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 25.6.2018 Světová série FIVB Ostrava Beach Open

Článek

Zlaté medaile a krásnou, velkou a těžkou cenu si jako odměnu za vynikající hru po celou dobu čtyř hvězdičkového turnaje Světové série FIVB Ostrava Beach Open odnášejí reprezentantky České republiky Markéta Sluková a rodačka z Ostravy Barbora Hermannová.

Cesta až na zlatý vrchol byla náročná a nikterak jednoduchá. Obě musely projít přes kvalifikační turnaje. Což se naší druhé, také špičkové dvojici Kolocová - Kvapilová nepodařilo.

V sobotu dopoledne porazila Markéta Sluková spolu s Barbarou Hermannovou dvojici z Polska King Kosinskou a Katarzinu Kociolkovou 2:0 a postoupily do odpoledního čtvrtfinále.

V něm se od 17.05 hodin utkaly s německou dvojicí Julia Suderová a Chantal Laureurová. Po tvrdém boji i tuto svojici český pár porazil 2:0. České hráčky byly v semifinále.

V neděli dopoledne již šlo do tuhého. Další dvojice z Německa Isabele Schneiderová spolu s Viktorii Bioneckou nedávaly kůži zadarmo a bojovaly. Česká dvojice, za vydatné pomoci fanoušků a ozvěny z železných konstrukcí vysokých pecí, opět vyhrála 2:0 - a bylo tu finále.

Na tutéž metu se po dobu čtyř dnů probojovávala dvojice z Kanady Heater Bansleyová a Branidie Wilkersonová. „Už jsem s nimi hrály. Máme ale negativní bilanci,” zavzpomínala po dopoledním nedělním utkání Markéta Sluková. 

Je 16,20 hodin. Moderátoři představují hráčkám a divákům hlavní rozhodčí a pak i finálové dvojice. Divácí povzbuzují, zápas začíná. Obě dvojice bojují o každý míč, písek se víří, fanoušci tleskají oboustranné dobré hře. Česká dvojice první set prohrává.  

Nic není ztraceno. Začíná druhý set. Opět se obě hráčky rvou o každý míč. Češky jsou lepší a ve druhém setu vítězi. Je srovnáno. Začíná třetí set. Závěrečný tie break. Hraje se do patnácti bodů. Skoré ukazuje 14:10 ve prospěch české dvojice. Centrální kurt ztichl. 2500 diváků zatajilo dech. A bum! Míč letí na území Kanady. Davy křičí, tleskají. Slaví se!  

Česká dvojice Marketa Sluková a Barbora Hermannová vítězí. Obdrží ještě na kurtu vítěznou cenu, která se jako vzdáleně podobá prostředí, ve kterém zvítězily.

Češky slavily první turnajové vítězství na okruhu Světové série FIVB beachvolejbalu od roku 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám