Hlavní obsah

České dědictví UNESCO se představuje v Celnici

Novinky, Petra Svobodová

Komorní galerie Celnice v areálu Vily Löw-Beer v Brně hostí od středy 28. června putovní výstavu fotografií Poznej české dědictví UNESCO.

Foto: Muzeum Brněnska

Výstava v galerii Celnice

Článek

Autorský projekt novinářky, spisovatelky a cestovatelky RNDr. Mileny Blažkové pod názvem Poznej světové dědictví UNESCO přibližuje místa v České republice i ve světě zapsaná na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Projekt prohlubuje znalosti a povědomí o těchto místech a zároveň podporuje rozvoj udržitelného cestovního ruchu. Produkci zajišťuje MEDIA IN dílna nezávislé publicistiky a dokumentaristiky pod vedením autorky projektu.

Nedílnou součástí projektu je i stejnojmenná putovní výstava fotografií, která letos vstoupila do svého již 15. ročníku. Záštitu nad projektem převzala stejně jako v minulých ročnících Česká komise pro UNESCO.

V komorní galerii Celnice se v červenci představí výstava Poznej české dědictví UNESCO, která přiblíží nejen jedinečné kulturní památky České republiky, ale také unikátní lidové tradice např. sokolnictví. Zároveň výstava připomíná, že uplynulo již 25 let od zápisu historického centra Prahy, Českého Krumlova a Telče na Seznam světového dědictví UNESCO.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejmladší pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Galerie Celnice je otevřená od úterý do neděle, do 10 do 18 hodin. Vstup je volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám