Hlavní obsah

Česká skladatelka Simonne Draper vyhrála mezinárodní soutěž Hollywood Songwriting Contest

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká skladatelka Simonne Draper uspěla v mezinárodní skladatelské soutěži Hollywood Songwriting Contest, která si klade za cíl podporovat nové hudební talenty různých žánrů a stylů. Se svou skladbou Finesa 2015 získala prvenství v kategorii klasická hudba. Její druhá skladba Dolorosa byla navíc nominována v kategorii instrumentální hudba.

Foto: Archív Simonne Draper

Úspěch v Hollywood Songwriter Contest není pro Simonne Draper prvním podobným úspěchem. V roce 2014 postoupila do finále The UK Songwriting Contest.

Článek

Hollywood Songwriting Contest je elitní mezinárodní skladatelská soutěž, je otevřená všem skladatelům a umělcům napříč hudebními žánry a styly. V celkově 23 kategoriích od rocku, hip hopu až po klasickou hudbu oceňuje nové a talentované tváře a dává jim příležitost prezentovat se a získat uznání po celém světě. Kromě oceněných v jednotlivých soutěžních kategoriích se vyhlašuje celkový vítěz (Grand Prize Winner), jenž se vybírá v rámci všech účastníků a kategorií.

„Prvenství se skladbou Finesa a nominace Dolorosa pro mě v takové konkurenci znamená úspěch, který mě těší. V  současné době jsem spojila síly především s kytaristy Patrikem Henelem a Davidem Wurczelem, se kterými spolupracuji na projektu Klasika Guitar Band. Náš repertoár tvoří jak autorské skladby, včetně oceněných, tak známé kytarové kusy upravené pro tři kytary,“ uvádí skladatelka a jedna z vítězek letošního Hollywood Songwriting Contest Simonne Draper.

Simonne Draper studovala kytaru u profesora Milana Tesaře na konzervatoři J. Ježka v Praze. Již v minulých letech slavila úspěchy na mezinárodní soutěžní scéně. V roce 2014 postoupila jedna z jejích skladeb do finále mezinárodní skladatelské soutěže The United Kingdom Songwriting Contest a v roce 2015 získala nominaci na vítěze v The American Songwriting Awards v kategorii klasická hudba. V současné době připravuje nový projekt - prezentaci skladeb pro The Composers Festival, který se bude konat ve městě Hastings na jihu Anglie v roce 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám