Hlavní obsah

Česká mše vánoční zazněla v Paskově

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby zazněla v sobotu 15. prosince od 18 hodin v Paskově. Koncert v takovém velkém rozsahu se konal v místním kostele sv. Vavřince poprvé.

Foto: Jan Soukup
Článek

Na pódiu vystoupilo společně 63 umělců - šéf dirigent MSS Adam Sedlický (Slovensko), 4 sólisté Iveta Pavlásková (soprán), Kateřina Svetlíková (alt), Pavel Ďuríček (tenor), Adam Grygar (bas) z opery Národního divadla moravskoslezského v Ostravě, 25 členů symfonického orchestru Moravskoslezská Sinfonietta, 22 členek ženského sboru Canticorum Havířov a 11členný mužský sbor, který byl složen z členů opery a operety NDM a také opery divadla v Opavě.

Chrám sv. Vavřince navštívilo odhadem 250 diváků. Celovečerní koncert byl vyvrcholením paskovských vánočních trhů. Uspořádat takovouto hudební produkci byl sen paskovského rodáka Adama Grygara, který se mu také jako "vánoční dárek" splnil. Koncert se konal za finanční podpory města Paskov, regionu Slezská brána a nadačního fondu Kimex.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám