Hlavní obsah

Červenobílý, to se mi líbí, to já mám, to já mám rád

Novinky, Monika Čapková

Nejedná se rozhodně jen o barvy bonbónů Slavie, nebo příznivce sportovního klubu. Zmíněný podtitul nesla i další oblíbená retrodiskotéka nedaleko Bakova nad Jizerou.

Foto: Petr Prokorát

Soubor Furiant předvedl taneční vsuvku

Článek

V sobotu 12. listopadu se konala další retrodiskotéka v Nové Vsi u Bakova na sále Restaurace Na Veselce, kterou pořádal soubor Furiant.

Ač se zdálo v půlce týdne, že návštěvnost nebude tak veliká jako obvykle při listopadových retrodiskotékách bývá, nakonec sál pobral na 170 lidí. Tématem tentokrát byla červenobílá barva. A opět se ukázalo, že dnešní čtyřicátníci, ale i o dost mladší ročníky se dokážou položit řádně do příprav.

Dámy dorazily v kombinacích - bílé boty, červené silonky, bílá sukně, červené triko. Puntíkaté červenobílé šaty a nebo bíločervené. Dorazily i dámy v puntíkatých plavkách, leč byly zahaleny do červených a bílých ručníků a županů, neb přeci jenom teplota již na koupání zrovna není. Různá pruhovaná červenobílá trička také byla k vidění.

Ukázali se i "lázeňští" šviháci, kteří přišli s kravatami, ať už bílými na červených košilích či červenými na košilích sněhových. A kdo zrovna nenašel doma nic v této kombinaci, dal si do vlasů v těchto barvách alespoň čelenku, nebo nandal červené triko a krk ovázal bílou šálou. Kombinací bylo skutečně mnoho a to je to, co všechny na těchto akcích baví.

Svojí troškou do dobře roztočeného mlýna přispěl i soubor Furiant, kdy předvedl tanec na písničku z filmu Šakalí léta. Tato taneční vsuvka byla odměněna bouřlivým potleskem.

Celý večer tradičně hity staršími, po půlnoci i novějšími, především českými a nakonec i rockovými, doprovázel skvělý DJ Šáňa, který se každý rok (retrodiskotéky se konají dvakrát ročně od roku 2008) s údivem ptá: „To je pořád vyprodáno?" A pořadatelé s radostí oznamují, že zatím pořád ano.

A protože se blíží advent, zve soubor Furiant s předstihem na další pěknou akci, kterou pravidelně pořádá a to na Živý Betlém, který se bude konat v sobotu 17. prosince na Malé Bělé. Velká atrakce tohoto podniku, velbloud, je již objednán.

Reklama

Výběr článků

Načítám