Hlavní obsah

Červencové tematické prohlídky Brna

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistické informační centrum Brno pokračuje v tematických prohlídkách. Do Brna obvykle míří návštěvníci, kteří vědí, co chtějí a o komentované prohlídky mají stále větší zájem. Na prázdniny proto TIC Brno připravilo novou letní sérii prohlídek, tentokrát s profesionálními průvodci.

Foto: Jiří Smutný

V Památníku Leoše Janáčka (uprostřed prof. Miloš Štědroň)

Článek

V červenci je možné absolvovat ještě pět prohlídek. V pátek 13. července v 17.00 hodin začíná prohlídka Po stopách brněnských pivovarů. Sraz je před Diecézním muzeem, Petrov 1, průvodcem je Filip Vrána.

Jedno z věčných letních témat je žízeň. Tradiční způsob, jakým se s tímto problémem vypořádat, je pití piva. Zkušenější brněnští návštěvníci si proto mohou rozšířit svoje povědomí o městě. Dozví se, že historicky se místní nabídka neomezovala jen na velkovýrobu ze Starého Brna, ale že se pivovarnictví dařilo i v samém historickém centru. Seznámí se s několika památkami věnovanými historicky významnému řemeslu, i se zánikem městského pivovaru na Šilingrově náměstí. Závěr vycházky bude na Mendlově náměstí, kde bude možné ochutnat místní specialitu - zelené pivo.

V sobotu 14. července v 17.00 hodin začne prohlídka Brněnské pověsti pro pokročilé. Sraz na nádvoří Staré radnice, průvodce Ilona Protivínská. V neděli 15. července v 10.00 hodin se sejdou u sochy Jošta na koni na Moravském náměstí zájemci o prohlídku Stopami třech arcinávštěv. Provázet bude Zdeňka Pitrunová.

V sobotu 21. července ve 14.00 hodin začne prohlídka Kolonie Nový dům. Sraz je u tramvajové zastávky linky č.1 Bráfova, směr Bystrc. Průvodkyně Bohuše Červená. V neděli 22. července v 10.00 hodin bude prohlídka Po stopách Leoše Janáčka. Místem srazu je Dům pánů z Kunštátu, Dominikánská 9. Provázet bude Jana Taušová.

Vstupenky lze zakoupit za sto korun v pobočkách TIC Brno nebo on-line na webových stránkách TIC Brno. Zlevněné jsou za padesát korun. Prohlídky trvají přibližně dvě hodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám