Hlavní obsah

Čerti přinesli do děčínské zoo stotisícího návštěvníka

Novinky, Vratislav Konečný

Na pět stovek návštěvníků využilo v sobotu hezkého počasí a šli se podívat na peklo do děčínské zoologické zahrady. Tradiční Čertovský rej, kdy se v zahradě proháněly nebesko-pekelné bytosti, se vydařil, ve 14.20 hodin se zahrada dočkala slávy.

Foto: archiv zoo Děčín

Kroupovi z Děčína byli stotisícími letošními návštěvníky.

Článek

Stotisící byli Kroupovi z Děčína

Manželé Kroupovi z Děčína se syny Míšou a Davidem se stali stotisícími letošními návštěvníky. Zájem veřejnosti stoupá a je to i díky různým akcím pořádaným v průběhu roku. O své „stotisícovce“ se Kroupovi dozvěděli hned u pokladny.

„To, že se stali stotisícím návštěvníkem, se dozvěděli hned po zaplacení vstupného. K výhře jim pogratulovala ředitelka zoo Kateřina Majerová, která jim zároveň předala i rodinnou permanentní vstupenku na celý rok a balíček propagačních předmětů,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Rodina měla z výhry radost a přiznala, že o tom, že zoo vyhlíží jubilejního návštěvníka, ani nevěděla.

Hod vidlemi patří mezi nezbytné dovednosti

Peklo pro děti začalo od 14 hodin. Čerti byli průvodci zasvěcování do řemesel i lotrovin. Děti se učily skoku přes oheň, mastily s pekelníky karty a ječely u toho, že rohatej musel mít svatou trpělivost. Přenášely pytel se zlobidly, házely čerchmantskými vidlemi, také se pekelně šklebily, což někdy dospěláckému doprovodu šlo podstatně lépe.

Kdo splnil všechny zadané úkoly, mohl si opéct buřtíka. Pohádková trojka Mikuláš a anděl s čertem odměnila děti dárkovým balíčkem. Odpolední program doplnilo také vystoupení dětského pěveckého sboru Chorea pueri ustensis a čtení čertovských pohádek v teple učebny ZooŠkoly.

Reklama

Výběr článků

Načítám