Hlavní obsah

Čerti ovládnou pohádkové Staré Hrady a zahájí Vánoce na hradě

Novinky, Ivana Kvasnicová

Pekelná překvapení, zábavu a hry s čerty připravily pohádkové Staré Hrady v sobotu a neděli 2. a 3. prosince. S opravdovým čertem můžete navštívit starohradské peklo v Zámeckém pohádkovém sklepení. Tam zjistíte, jak vypadá čertí domácnost, kde se čertíci učí čarovat a kdo skutečně peklu vládne.

Foto: Staré Hrady
Článek

Pohádkové Staré Hrady jsou domovem mnoha pohádkových bytostí – skřítků, strašidýlek, čarodějů různých kategorií i čarodějnic. Bydlí tu i krásné princezny, umounění čerti, vodníci a vodnice, loupežníci a loupežnice, obr s drakem a další pohádkové bytůstky. 

Nejvyšší pohádkový čaroděj Archibald I., čarodějové, čarodějnice, kouzlobabky a princezny, čerti, skřítkové a další prapodivné pohádkové bytosti s ještě prapodivnějšími jmény tu netrpělivě čekají na návštěvníky. Vánoce na hradě zahájí čerti a čertenice ze Starohradských pohádek.

Do Starohradských pohádek čaroděje Archibalda I. se můžete podívat v pohádkových okruzích – Zámecké tajemné sklepení, Hradní pohádková půda a Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou.

„Návštěvníci - děti i dospělí - si mohou zahrát s čertem nebo princeznou hru Čerte, nezlob se!, nebo čertovské pexeso či čertovské karty. Ochutnat mohou pravou starohradskou Čertovskou medovinu (pro děti a řidiče v nealko verzi), dračí čokoládu Drakuládu a další dobrůtky. Navštívit mohou starohradské peklo s pekelnou direkcí, čertovskou domácností a školou pro malé čertíky,” uvedla Petra Suková, majitelka areálu. 

Vánoce na hradě

Zvýhodněným okruhem pohádkovým hradem a vánoční pohádkou provede živá čarodějnice, princezna, čertice nebo hradní čaroděj.

Návštěvníci zažijí Vánoce našich prababiček a v pohádce tu na ně čeká nejedno překvapení se spoustou veselých kamarádů. 

Starohradské pohádky

Jako možný dárek pod vánoční stromeček vychází VII. díl Starohradských pohádek čaroděje Archibalda s názvem Poselství rytířů

V listopadu a v prosinci je otevřeno od 10 do 17 hodin v sobotu, neděli, o svátcích a o prázdninách; v době vánočních prázdnin: 23., 26., 27., 28., 29., 30. a 31. 12. 2017, rovněž od 10 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám