Hlavní obsah

Černošín se chlubí novou výzdobou, přiletěli i andělé

Novinky, Martina Sihelská

V neděli 27. listopadu nastal adventní čas, na který se dlouho dopředu připravovali i Černošínští. Ve městě od rána voněly zabijačkové hody, odpoledne pak přijeli i stánkaři s adventním zbožím.

Foto: Martina Sihelská

Černošínské zahájení adventu a rozsvícení stromu.

Článek

Na trhu také poletovaly andělé (ochotníci Hanka Chválová a Laco Kajaba z DIVOCHu), ti od dětí vybírali přáníčka pro Ježíška. Ta nyní poputují na Boží Dar a s razítkem schváleno se brzy vrátí do černošínského muzea, kde budou k vyzvednutí do 20. prosince.

V muzeu začala Vánoční výstava ozdob a betlémů. Úvodním slovem pro stovky účastníků přispěl starosta města Miroslav Plincelner, poté zazpívaly děti z černošínské mateřské i základní školy. Hudba s vůní dobrot a svařáku přilákala domácí i přespolní.

„My jsme zde na chalupě, jinak bydlíme v Plzni. Když se rozhodovalo, kde strávíme advent, jednoznačně to byl Černošín. Oproti Plzni to není tak masívní akce, je to tu milejší, přátelštější a domáčtější. I stromeček se nám tu líbí více. A děti krásně zpívaly, jsou šikovné,“ uvedla Lucie Groskopfová, která si na trhu koupila andílky, soba a dobroty.

Přišla také rodina Ranšova. „Dali jsme si svařák, zaposlouchali se do zpěvu dětí. Máme krásný živý strom, co tu roste, a úplně převálcoval ty, co nám dříve vozili z lesa. Líbí se nám také Vánoční výstava v muzeu, hlavně ten velký vyřezávaný betlém, co se pohybuje,“ řekla Lucie Ranšová.

Vánoční výstava v muzeu bude nyní otevřena každé úterý, čtvrtek a neděli od 12 do 16 hodin do 20. prosince. Pak se ještě otevře na dvě hodiny 26. prosince, a to od 14 do 16 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám