Hlavní obsah

Černobílé turné Lucie Bílé nabídne dalších pět koncertů

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlatá slavice Lucie Bílá se po loňském obrovském úspěchu Černobílého turné rozhodla, že se s unikátní show opět vrátí. Opět se tak mohou příznivci zpěvačky těšit na celkem 5 exkluzivních koncertů, přičemž tři se odehrají v České republice a dva na Slovensku. Více prozradila na tiskové konferenci 26. května.

Foto: Petr Mráček

Tiskovka Lucie Bílé

Článek

„Mám dvě velké motivace přidat v Čechách tři a na Slovensku dva exkluzivní Černobílé koncerty. První je zájem lidí, kteří se loni na koncert nedostali, nebo jej chtějí vidět znovu, a druhou motivací je záznam koncertu na DVD. Říká se, že co se napíše či natočí, nemusí se pamatovat. A já bych si moc přála, aby se na jedno z mých největších turné nezapomnělo. Už teď se na tu velkou jízdu se svým týmem moc těším,“ uvedla Lucie Bílá, která si zcela jistě připraví pro své fanoušky to nejlepší z nejlepšího a určitě i něco navíc.

Haly v Praze, Pardubicích, Ostravě a na Slovensku v Košicích a Bratislavě se znovu rozezní nejoblíbenějšími písničkami Lucie Bílé a na každém z koncertů rozdá tato nejúspěšnější a nejlepší česká zpěvačka spoustu energie, lásky a optimismu, který je jí tolik vlastní.

„Přeju si, jediné, aby to bylo opět něco výjimečného. Jsem posedlá tím, co dělám, ale budu ráda, když to nebude jen muzika, ale především zážitek,“ říká o svém dosud největším turné Lucie Bílá.

Termíny koncertů Černobílého turné 2014:

15. 10. Tipsport Arena - Praha

17. 10. ČEZ Arena - Pardubice

19. 10. ČEZ Arena - Ostrava

21. 10. Steel Arena - Košice

23. 10. Zimní stadion Ondreje Nepely - Bratislava

Kromě samotné show je výjimečné i technické vybavení celého turné. Aparaturu bude převážet 8 kamionů a zhruba 15 doprovodných osobních automobilů a dodávek. Celková váha techniky je přibližně 100 tun. Rozměry scény jsou 28 x 16 metrů. Její součástí bude molo o rozměrech 8 x 3 metry, zakončené druhým menším pódiem.

Nad molem budou zavěšeny pojízdné kruhové konstrukce, které budou osazeny LED obrazovkami. Součástí pódia bude i speciální hydraulická plošina, bohatá pyrotechnika, využívající technologii CO2 jet, černo-bílé konfety a standardní pyrotechniku. Technicky bude hladký průběh tour zajišťovat na 80 lidí, celkově pak asi 250 lidí.

Na Černobílém turné 2014 opět nebude chybět repertoár poskládaný z popu, rocku, šansonů či muzikálových hitů. Právě Lucie Bílá je jednou z nejznámějších muzikálových interpretek.  

„Je to směs písní z projektů - od Bídníků, přes Drákulu, Krysaře, Johanky z Arku až po Carmen, nebo současnou Aidu. Určitě zazní známé hity, které fanoušci znají z koncertů, rádií, televizí, či z Lucčiných desek. Žádné významné změny repertoáru nechystáme, pokud tak jen velmi drobné,“ prozradil hudebník Petr Malásek, bez kterého si Lucie Bílá, jak sama říká, neumí představit žádný ze svých koncertů.

Mezi hosty Lucie Bílé na Černobílém turné 2014 zůstávají světlomalíř a „iluzionista“ Alex Dowis, famózní bubeník Mika Ronos /Michal Bečka/ a i multižánrová slovenská taneční skupina The Pastels. Všichni tito hosté vzešli z úspěšné televizní soutěže Česko-Slovensko má talent, jejíž porotkyní zpěvačka v minulých ročnících byla.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám