Hlavní obsah

Černobílé turné Lucie Bílé bude výjimečné ve všech směrech

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctinásobná Slavice vyráží letos na své největší tour s názvem LUCIE BÍLÁ – Černobílé turné 2013. Se svými 11 megakoncerty se představí celkem v 10 městech v Česku a na Slovensku. Ve středu 4. září se v Praze konala tisková konference k turné, které bude výjimečné ve všech směrech.

Foto: Petr Mráček

Lucie Bílá

Článek

Tiskové konference se zúčastnila zpěvačka Lucie Bílá, její dlouholetý spolupracovník a osobní přítel, skladatel, hudebník Petr Malásek. Režisér turné Jeffo Minárik a choreograf Miňo Kereš se z pracovních důvodů omluvili.

„Jsem ráda, že se mi podařilo dát dohromady skvělý tým lidí, velkých profesionálů, ty nejlepší z nejlepších, s nimiž jsem se pustila do turné, které nazývám takovou malou olympiádou. A jak zpívám ve svém novém singlu Jsem to já, který vznikl právě k turné, jdu tak trochu „do boje“, protože upřímně, ani já sama ještě nevím, co přesně mě čeká. Co všechno si na mě pánové Minárik a Kereš vymysleli. Jen vím, že třeba kapela bude hrát „kdesi výš“ nad jevištěm. Přeju si, aby to bylo něco výjimečného. Jsem posedlá tím, co dělám, ale tentokrát bych raději, aby to nebyla jen muzika, ale také zážitek,“ řekla o svém dosud největším turné Lucie Bílá.

Lucie Bílá už několik měsíců dodržuje přísnou dietu, pitný režim, cvičí a je pod odborným dohledem. Jak sama zpěvačka přiznává, výsledky jsou vidět a ona sama se cítí v pohodě. Dokonce přiznala, že váží už 52 kilogramů.

Na naši otázku, kolik bude během koncertů převleků, Lucie odpověděla: "Budou asi čtyři, i když nakupuji a sháním stále nové a nové věci, doplňky. Tak uvidíme, zda nechám jen ty čtyři, nebo nějaký přidám."

Aparatura se bude převážet celkem 8 kamiony a zhruba 15 doprovodnými osobními auty a dodávkami. K tomu Lucie Bílá řekla, že stavět pódium se bude celý den. Celková váha techniky (ground support, pódium, světla, LED technologie) je přibližně 100 tun. Technický tým čítá 80 osob, bude zajišťovat hladký průběh každého koncertu, celkově bude každou akci zajišťovat zhruba 250 lidí.

„Půjde skutečně o velmi výjimečné prvky a turné proto bude zcela mimořádné oproti těm, které diváci u nás znají. Lze s přehledem srovnat s těmi největšími turné zahraničních hvězd,“ uvedl za production managera Milana Skotálka, který se z pracovních důvodů nemohl tiskové konference zúčastnit, PR manažer turné René Kekely.

„Bude to směs písní z projektů - od Bídníků, přes Drákulu, Krysaře, Johanky z Arku až po Carmen, či současnou Aidu. Zcela jistě zazní známé hity, které fanoušci znají z koncertů, rádií, televizí, či CD. Nebude chybět ani výběr písní, ze zatím posledního zpěvaččina alba MODI, kam texty napsal Pavel Vrba. Ale bude tam i několik remixů. Budou tam dvě kapely a bude to opravdu v mnohém i něco, co by od Lucie třeba nikdo nečekal,“ prozradil hudebník Petr Malásek.

Na naši otázku, zda uvidíme i její první hit Neposlušné tenisky, Lucie odpověděla: "Tenisky nebudou. Já bych je chtěla udělat jinak, zremixovat, ale nikdo to zatím neudělal. Tak třeba příště."

Černobílé turné 2013 má také charitativní podtext. Lucie Bílá již více než 10 let spolupracuje s Kontem BARIÉRY, proto se rozhodla přispět na dobrou věc. V začátcích příprav turné zmínila, že hodlá vlastnoručně uháčkovat srdíčka, která se budou na koncertech prodávat. Svůj slib splnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám