Hlavní obsah

Centrum individuálních sportů Ostrava organizuje atletický kemp

Novinky, Josef Zajíc

V rámci IAAF Kontinentálního poháru v atletice Ostrava 2018 organizuje CISO - Centrum individuálních sportu Ostrava atletický kemp pro mladé atlety Moravskoslezského kraje. Atletický kemp vede ředitelka CISO Taťana Netoličková-Kocembová.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 6.9.2018 CISO - Centrum individuálních sportů Ostrava pořádá atletický kemp. 3.9 - 9.9.2018

Článek

Centrum individuálních sportů Ostrava CISO podporuje reprezentanty v individuálních olympijských sportech v Moravskoslezském kraji. CISO vzniklo 1. září 2005. Je otevřené i pro další olympijské sporty a handicapované sportovce. V současné době sdružuje 55 sportovců a 35 trenérů. 

„Sportovní kempy jsme již organizovali. Proběhl střelecký kemp, v roce 2017 plavecký kemp a letos u příležitosti IAAF Kontinentálního poháru v atletice Ostrava 2018 organizujeme atletický kemp v termínu od 3. do 9. září. Na tomto kempu se snažíme mladým atletům ukázat nové trendy trénování a ukázkami, metodickými radami přimět mladé atletické talenty k dalšímu tréninku, aby se jim jejich výkonnost posunula správným směrem,” řekla Taťána Netoličková-Kocembová.

Organizátoři atletického kempu připravili pro účastníky i ze Slovenska a Maďarska pestrý, zajímavý, ale i náročný program. Osobností atletického kempu je Tomáš Dvořák - trojnásobný mistr světa v desetiboji, bronzový medailista na olympiádě 1996 v Atlantě, v současné době je šéftrenérem české reprezentace v atletice.

„V pondělí 3. září v odpolední části připravil metodiku rozcvičení a speciální atletickou abecedu, a to vše s vlastními ukázkami,” informovala Taťána Netoličková-Kocembová.

Ve středu 5. září po atletických programových blocích odjeli účastnici kempu autobusem na letiště do Mošnova, aby přivítali ambasadory IAAF Kontinentálního poháru Ostrava 2018. Okolo 19. hodiny v hale letiště, oblečení v tričkách reprezentující jednotlivé kontinenty, přivítali tři ambasadory Colina Jacksona - Evropa, Janu Pittmanovou -  Asie a Oceánie a Mike Powela - Amerika. Ty přivítal také primátor města Ostravy Tomáš Macura a náměstek hejtmana Stanislav Folwarczny.

Ve čtvrtek 6. září odpoledne společně navštívili výstavu IAAF Kontinentální pohár Ostrava 2018 v obchodním a zábavním centru FORUM Nová Karolina, kde se po prohlídce výstavy uskutečnila pro veřejnost autogramiáda ambasadorů mítinku.

I v pátek 7. září budou mít atleti náročný, leč atraktivní program. Trénovat je bude odpoledne světový rekordman ve skoku dalekém Mike Powel.

„Takovou "třešničkou na dortu" pro účastníky kempu bude účast na IAAF Kontinentálním poháru Ostrava 2018, který se bude konat vždy odpoledne od 14.20 hodin. V dopoledních hodinách se ve stejných disciplínách utkají žáci středních a základních škol, kteří budou reprezentovat Evropu, Ameriku, Afriku a Asii-Oceánii. Jejich ambasadoři jsou nejlepší atleti České republiky: Michaela Hrubá - skok vysoký (Evropa), Jan Kudlička - skok o tyči (Amerika), Pavel Maslák - 400 m (Afrika) a Barbora Špotáková - hod oštěpem (Asie a Oceánie),” shrnula program Taťána Netoličková-Kocembová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám