Hlavní obsah

Cenné rady pro horké dny nabídla lékárna Orlickoústecké nemocnice

Novinky, Stanislava Dvořáková

Lékárna Orlickoústecké nemocnice připravila na 16. červen v prostoru výdaje léků ojedinělou akci s informacemi, jak si zajistit vhodný letní pitný režim včetně ochutnávky ovocných čajů, které splňují všechny požadavky zdravé výživy.

Foto: Stanislava Dvořáková

Ochutnávka čajů přilákala řadu zájemců, jak z široké veřejnosti, tak o polední přestávce i z řad nemocničního personálu.

Článek

Že je nutné v horkých dnech dodržovat pitný režim, je každému známo, horší je otázka čím. Jsou nápoje, které naopak dehydratují, jiné nejsou vhodné pro vysoký obsah cukru.

S radou v pravý okamžik před nástupem léta, jak nejlépe problém s vhodným pitným režimem řešit, připravila nemocniční lékárna pro své pacienty včetně široké veřejnosti v pondělí 16. června Den ochutnávky ovocných čajů.

Nabídka byla široká, kdy byly připraveny tři druhy čajů v tepelném podání, které mají zároveň léčebné účinky, a to lípa + med a citron, jahody + granátové jablko a opuncie + liči. Všechny tyto druhy neobsahují cukr, sladkost je nahrazena rostlinkou stévií a lahodnost přidáním ostružinového listu.

Dále byly nabízeny čaje, které lze použít za tepla, ale i vyluhováním přímo v studené vodě, kdy s přidáním ledové tříště a máty jsou velice osvěžujícím nápojem. Ochutnat bylo možné směs grapefruitu + pomeranč, malin + citron, brusinek + citron, limetky a čaje s příchutí jablka. Opět žádná s těchto směsí neobsahovala cukr.

Výborná chuť nabízených čajů přesvědčila ochutnávající návštěvníky, že to je opravdu ten nejlepší nápoj pro nastupující léto.

Reklama

Výběr článků

Načítám