Hlavní obsah

Cenné kovy cinkaly pro Mažoretky Colloredo na národním šampionátu v twirlingu

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynikající úspěchy zaznamenaly na Mistrovství České republiky v twirlingu, které proběhlo 27. a 28. ledna v Karlových Varech, členky Mažoretek Colloredo z Opočna. Markéta Horáková, Klára Peřinová i Táňa Machová proměnily svoji účast na národním šampionátu v bronzové medaile.

Foto: Mažoretky Colloredo (archiv)

Medaile cinkaly pro Mažoretky Colloredo na národním šampionátu v twirlingu v Karlových Varech. Zleva: Táňa Machová, Klára Peřinová, Markéta Horáková.

Článek

Účast na Mistrovství České republiky v Karlových Varech si opočenské závodnice vybojovaly díky výborným výsledkům na národním twirlingovém poháru tříd B a C v Lomnici nad Popelkou, který se uskutečnil loni v listopadu, a zúčastnili se ho zástupci pětadvaceti oddílů celé ČR.

Markéta Horáková s Klárou Peřinovou soutěží v kategorii B a Táňa Machová v kategorii C. Je jen otázkou času, kdy svoji výkonnost porovnají s naší špičkou, tedy v nejvyšší kategorii A.

„Výkonnost na to mají, limity splňují,“ prohlásila trenérka Věra Jurášková a dodala, že její svěřenkyně zatím více lákají medailové šance v nižších kategoriích.  

Markéta Horáková se na šampionátu představila v rytmickém tanečním sólu a v povinné skladbě v kategorii B. V sólu obsadila páté a v druhé disciplíně skvělé třetí místo. Klára Peřinová soutěžila v povinné skladbě v kategorii B a také obsadila bronzovou příčku. Třetí z Mažoretek Colloredo - Táňa Machová - absolvovala v Karlových Varech rytmické taneční sólo v kategorii C a skončila opět třetí.

Tři bronzové medaile jsou výbornou vizitkou pro klub a pro všechny tři závodnice skvělou odměnou za poctivou přípravu.      

Za pozornost stojí i fakt, že se děvčata připravují vesměs individuálně a přitom využívají šace na trénink se zkušenými lektory. Vloni například absolvovaly přínosné lekce pod vedením rutinované trenérky Lucie Matouškové. Poslední kvalitní přípravu pak měly mezi vánočními svátky.

Mimo twirlingu samozřejmě dívky soutěží i mezi klasickými mažoretkami. Spolu s ostatními členkami opočenského klubu odjedou bojovat ve dnech 14. a 15. dubna do Klatov a jen o týden později vystoupí v Dobrovicích. 

Bez podpory města Opočna by se při své činnosti ovšem neobešly a podle slov trenérky Věry Juráškové si jí velmi váží.

Reklama

Výběr článků

Načítám