Hlavní obsah

Celosvětové finále o titul nejsilnějšího muže planety se uskuteční v Přerově

Novinky, Romana Nitková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 18. srpna se v centru Moravy uskuteční největší mezinárodní závod sezóny asociace Ultimate Strongman, kterého se zúčastní celkem 18 nejsilnějších mužů ve váhové kategorii do 105 kg z různých zemí celého světa.

Foto: Filip Matušinský

Jiří Tkadlčík. Druhý nejsilnější muž světa do 105 kg

Článek

Je to vůbec poprvé v historii, kdy má Česká republika čest hostit závod takového formátu. Jak již samotný název akce napovídá, bude World’s Ultimate Strongman Championship u105kg vyvrcholením letošní sezóny strongmanů váhové kategorie do 105 kg.

V pěti vybraných disciplínách od běhání s 410kg super yokem (jařmo) až po zvedání činek o váze přes 380 kg, se utkají elitní závodníci této kategorie z celého světa, jež byli nominováni na základě dlouholeté vysoké osobní závodní výkonnosti.

O titul Nejsilnějšího muže světa 2018 do 105kg se v Přerově utkají strongmeni z Kanady, Japonska, USA, Brazílie, Ruska, Finska, Rakouska, Francie, Polska a řady dalších zemí. Pořádající asociace Ultimate Strongman vybrala na základě důvěry k Jiřímu Tkadlčíkovi - významné osobnosti českého powerliftingu a druhému nejsilnějšímu muži světa do 105 kg, jako hostící zemi v letošním roce právě Českou republiku.

„Město Přerov se poté vyjádřilo velmi kladně a přislíbilo pomoc při pořádání závodu a finanční jistotu, což bylo pro mě jako přerovského rodáka velmi potěšující, a proto jsem ani chvilku neváhal, a zvolil Přerov,” upřesnil Jiří Tkadlčík, na jehož bedrech leží celá organizace závodu. Důvěra, která byla potřeba pro získání licence na takovýto závod odráží roky dřiny a ukazování se na strongman scéně. 

Náročná organizace závodu je nyní přibližně v polovině příprav, takže největší překážky organizační tým Jiřího Tkadlčíka ještě teprve čekají. „Především v den závodu je pravidlem, že se pokazí něco, co člověk nejméně očekává, každopádně vždy je nejtěžší v tomto minoritním sportu sehnat finance, tedy sponzory, kteří závod zajistí a může proběhnout. Prozatím máme za sebou dva měsíce příprav a další dva měsíce máme před sebou, celkem to tedy bude téměř půlroční práce,“ svěřil se organizátor akce. 

Také Česká republika bude mít ve finále světové soutěže svá želízka v ohni. Jiří Tkadlčík v minulém roce v rámci mistrovství světa Arnold Classic USA 2017 získal stříbro a stal se tak druhým nejsilnějším mužem planety v kategorii do 105 Kg. Jaké jsou jeho letošní cíle?

„Protože byl Arnold Classic USA 2017 otitulován titulem MS, dá se říci, že hodnota je velmi podobná hodnotě titulu, o který budeme bojovat u nás. Cíle jsou tedy jasné – zvítězit „doma“. Další meta pak bude dostat co nejvíce českých strongmanů na podobné závody do zahraničí a další a další „průkopnické práce“, tedy dostávání tohoto sportu do povědomí lidí a zajištění, že budoucí generace strongmanů budou mít lepší zázemí pro tento sport u nás a trošku snazší cestu k tomu, aby se tímto sportem mohli živit,“ sdělil Jiří Tkadlčík, po jehož boku bude za Českou republiku startovat dvojice Jarda Svoboda a Petr Pastyřík.

World’s Ultimate Strongman Championship u105kg se uskuteční 18. srpna OPEN AIR v Parku Michalov v Přerově.

Další informace:

Další informace: https://www.facebook.com/events/181899362514367/

Další informace: https://www.facebook.com/events/181899362514367/ www.jiritkadlcik.cz, info@jiritkadlcik.cz

Miricova.v@seznam.cz, +420 733 288 684

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám