Hlavní obsah

Část sedaček z legendárních ostravských Bazalů budou vydraženy

Novinky, Josef Zajíc

Neobvyklou benefiční akci pořádá město Ostrava. Prodávat se bude devadesát původních sedaček, které se podařilo zachránit z legendárního stadionu Bazaly na Slezské Ostravě. Výnos z benefice bude rovným dílem rozdělen mezi čtyři ostravské dětské domovy.

Foto: Josef Zajíc

Bazaly ještě v červenci 2018. Plastové sedačky i s podpisem mohou zájemci vydražit od 1000.- Kč výše. Vizualizace nového stánku.

Článek

Akce začala ve středu 25. září 2019 v 10.30 hodin v areálu Forum Nová Karolina, kde v rámci festivalu Landscape jsou postaveny takzvané Malé Bazaly.

Právě v tam se sešli zástupci fotbalového klubu Baník Ostrava, které reprezentoval Michal Bělák, výkonný ředitel FC Baník Ostrava, a skupina fotbalistů mužů Baníku Ostrava B, kteří si záhráli s chlapci a děvčetem z dětských domovů.

Akci vyhlásila za Magistrát města Ostravy náměstkyně primátora města Ostravy Andrea Hoffmanová, řídící školství a sport, a ředitel Společnosti Vítkovice ARÉNA Libor Folwaczný.

Zájemci o aukci mohou po 25. září 2019 navštívit webové stránky www.benefice.ostrava.cz, kde budou zvěřejněny podrobné informace a podmínky účasti. Samotná aukce bude spuštěna 4. října v 11.00 hodin a ukončena 31. října 2019 ve 12.00 hodin.

V nabídce bude čtyřicet plastových a padesát kovových sedaček. Plastové sedačky měli možnost lidé ještě donedávna vidět jako součát instalace Malé Bazaly v rámci festivalu Landscape.

Padesát mnohem starších kovových sedaček je uloženo v prostorách Městského stadionu Ostrava. Vyvolávací cena původních kovových sedaček je 500 korun. Pro plastové sedačky i s podpisem fotbalistů Baníku Ostrava, jako například podpis Milana Baroše, Jana Laštůvky či fotbalové legendy Marka Jankulovského, je vyvolávací cena 1000 korun.

"Fotbalové Bazaly byly desítky let součástí sportovního života města a fanouškům se s nimi loučilo ztěžka. Teď  ale mohou zístkat originální připomínku milovaného stadionu a zárověň posloužit dobré věci. Sedačky jsou v původním, nezrestaurovaném stavu. Mohou se stát originálním suvenýrem, kterým se bude moci pochlubit jen necelá stovka šťastných vydražovatelů, " informovala Andrea Hoffmannová, náměstkyně primátora města Ostravy.

Prostředky z aukce poslouží na aktivity spojené  se sportem a pohybem dětí z Dětského centra Domeček v Ostravě - Zábřehu, Dětského domova Ostrava - Hrabová, Dětského domova Úsměv a Dětského domova a školní jídelny Na Vizině ve Slezské Ostravě. Podpořit sportování dětí z dětských domovů mohou ale i ostatní.

Kultovní stadion Bazaly, na němž hrál FC Baník Ostrava od dubna 1959, definitivně zavřel své brány na konci sezóny 2014/2015. Důvodem byl jeho špatný technický stav. Stane se tréninkovým centrem Klubové akademie Ostravy určené talentovaným hráčům Ostravy a Moravskoslezského kraje od šesti do devatenácti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám