Hlavní obsah

Carromoví junioři mají svého prvního Mistra ČR

Novinky, Zbyněk Fojtík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pelhřimov je sice městem rekordů, ale nově také místem, kde se konalo historicky první Mistrovství České republiky juniorů ve hře carrom.

Foto: Zbyněk Fojtík

Mistrovství ČR v carromu juniorů

Článek

Turnaj proběhl v pátek 28. března a pořádala ho Česká carromová asociace ve spolupráci se SPŠ a SOU Pelhřimov, za podpory města a kraje Vysočina.

V Pelhřimově se přihlásily téměř tři desítky studentů a žáků nejen z místních škol, přijeli i hráči z letohradského gymnázia a jeden gymnazista z Prahy.  Atmosféra byla vynikající, všichni účastníci hráli s obrovským zaujetím, a protože to pro většinu z nich byly první soutěžní zápasy, tak postupně sbírali také velmi důležité zkušenosti.

Hrálo se nejen o titul Mistr ČR, ale také o hodnotné ceny. Ve finále porazil pražský Štěpán Smoljak Adama Šimáka z Letohradu, čímž mu oplatil porážku ze základní skupiny, a stal se tak historicky prvním Mistrem ČR v juniorské kategorii. Třetí místo vybojovala Michaela Šilarová, další z letohradské líhně talentů.

Hra carrom, někdy též nazývána jako „indický kulečník“, si mezi studenty získala velikou oblibu. Vzhledem k předvedeným výkonům má carrom v ČR nadějné vyhlídky na úspěchy v budoucnu. „Ale nejen mezi studenty je na hru velká odezva, carrom se pomalu ale jistě dostává do povědomí stále větší skupiny lidí, a to nejenom na Pelhřimovsku,” uvedl Tomáš Chmelař, prezident České carromové asociace.

V sobotu 29. března se pak ve stejném místě uskutečnil Jarní turnaj, první ze série tří letošních turnajů o MČR. Tento turnaj je již otevřený pro všechny, bez ohledu na věkovou kategorii. Do města se tak z celé České republiky sjeli zkušení hráči této zábavné hry, ale zúčastnili se i někteří „junioři“. Po velkém boji zvítězil Tadeáš Matys z Prahy. Poraženým finalistou byl Darius Brožek z Pardubic a třetí skončil Zdeněk Sviták z Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám