Hlavní obsah

Bývalý důl Hlubina v Ostravě hostí neoindustriální dílnu Deepcamp 3.0

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 14. do 24. srpna 2014 hostí bývalý ostravský důl Hlubina v budově o. s. Provoz Hlubina desetidenní setkání městských kutilů, kteří se v industriální dílně rozhodli tvořit ve stylu "Vymysli a vyrob!"

Foto: Josef Zajíc

Neoindustriální dílna DEEPCAMP 3.0 v Ostravě: Jedna z opravovaných budov o.s. PROVOZ Hlubina. 21.8.2014

Článek

V Ostravě, kousek od zastávky tramvají Důl Hlubina č.1, 2, 6, je areál bývalého dolu Hlubina, kde od 14. srpna 2014 působí Industriální dílna pro padesát městských kutilů a kutilek.

"Pozvali jsme je na desetidenní dílnu, aby se zde mohli realizovat podle vlastních návrhů a dali průchod svému řemeslu a uměleckým ambicím," odůvodnila projekt "Deepcamp 3.0" jeho organizátorka Lenka Juchelková.

V budově, od přízemí do druhého patra, to ve středu 20. srpna hučelo, kouřilo a  létaly jiskry. To v přízemí pracovali ti, kteří tvořili s kovovými předměty pod vedením Davida Žily a Michaely Petrovové. Vymýšlí a realizují přenosné ohniště, stojany na kola, design k barovému pultu a další výrobky.

O poschodí výše to vonělo dřevem a pilinami. Zde se vyrábí z dřevěných palet nábytek, knihovničky, skříňky, židle, barové židle i pohodlná letní lehátka. V dílně videomappingu se nejen přespávalo, ale také se pod vedením Davida Pacula tvořily video pogramy, které se budou promítat na budovy.

Lampy a další neoindustriální design vznikal ze starých plechových stínidel a světel posbíraných v budovách dolu. Podle Lenky Juchelkové dostanou nový šmrnc a budou svítit v novém Provozu Hlubina.

"Pro účastníky campu bude ve Tmavém a Světlém sále připraven program od 22.-23. srpna pro závěrečný Deepfest. Bude hudba, divadlo, site specific, videomapping, vernisáže a přehlídky výsledků dílen Deepcampu 3.0," ukončila prohlídku budovy organizátorka akce. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám