Hlavní obsah

Bývalá hlasatelka Tomsová a herec Batěk na netradičním místě zjistili, že by mohli být příbuzní

Novinky, René Kekely

Donedávna se ani neznali, pouze od vidění, aby nakonec zjistili, že by vlastně klidně mohli být příbuzní. Bývalá televizní hlasatelka, dnes hlavně moderátorka a herečka Marie Tomsová a o generaci mladší divadelní, televizní a filmový herec Petr Batěk. Jak je ten svět malý, řekli si oba...

Foto: archiv P. Baťka

Marie Tomsová a Petr Batěk řešili nové brýle

Článek

Že se některé věci nedějí jen tak, pochopili právě i Marie Tomsová a Petr Batěk, který se už tento týden v kinech objeví i v hlavní roli nové komedie Jak se moří revizoři po boku Dany Morávkové. 

„Byli jsme oba pozváni na takový malý workshop do Chomutova do optiky. A když jsme s Marií vystoupili z auta a nějak jsme se bavili o životě, tak mi najednou řekla: ‘A víš ty, že já jsem se za svobodna jmenovala Baťková? Nevíš? Tak teď to víš. Kdo ví, třeba jsme příbuzní, a třeba jsem tvoje prasestřenice, nebo pratetička…’ smála se a dodala, že pátrat po tom asi nějak zvláště nebudeme, ale, že je nám to sympatické,” svěřil se charismatický herec.

„Já bych Petra do rodiny klidně brala. Je to moc fajn kluk, tedy vlastně už chlap. A jako herec je taky dobrý. Na ten film, kde teď hraje, se moc těším,” podotkla bývalá televizní hlasatelka, kterou si milióny diváků pamatují z dob, kdy na obrazovce uváděla různé inscenace, počasí nebo Večerníček. Pak se oba jali vyzkoušet si brýle. A aby toho překvapení pro Petra Baťka nebylo málo, zjistil ještě něco.

„Petře, vy sice brýle nenosíte, ale na čtení byste je už mít měl. Přece jen nějaký věk už tu je a vašim očím se uleví,” prozradila herci optička Jana Slavíková, která byla ten den už druhou ženou, jež herce něčím překvapila. 

„Hned jsme si proto s Marií vybrali brýle. Ona nové, designové obroučky, které jí mimochodem ohromně slušely, a já své první brýle v životě. Jednou to zkrátka přijít muselo,” dodal Petr Batěk, který se kromě herectví v divadle, filmu a televizi a také moderování akcí, věnuje momentálně unikátní zážitkové road show k 100. výročí založení Československa Zažijte to znovu!, kde hraje jednoho z učitelů obecné školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám